Marit van der Lei laat de luisteraar kennismaken met jazz.
Marit van der Lei laat de luisteraar kennismaken met jazz. Vincent Waal

Klassiek én jazz op Klassiek Podium

28 augustus 2019 om 08:31 Podiumkunsten

BAARN Het Klassiek Podium wil een breed publiek bereiken met klassieke muziek. Ook jazz heeft hier een plaats veroverd. Drie gerenommeerde Baarnse jazz musici brengen in een kort en krachtig optreden eigentijdse en vernieuwende jazzmuziek ten gehore. Alle optredens van het Klassiek Podium vinden plaats in de Pauluskerk op de Brink en wel op zaterdag 7 september van 10.30 tot 17.00 uur.

Marit van der Lei, zang, wordt hierin vergezeld door Twan van Gerven, gitaar en Marre de Graaff, basgitaar. Van der Lei is een aanstormend nieuw fenomeen in de jazz. Samen met Van Gerven en De Graaff leveren zij vakkundig samenspel in hun optreden van 16.35 tot 17.00 uur.

Het middagprogramma van het Klassiek Podium opent met Het Baarns Mannenkoor van 12.00 tot 12.40 uur. Onder leiding van hun dirigent Mark Walter brengen zij een afwisselend programma, te beginnen met twee uitgesproken Italiaanse liederen van Luigi Pigarelli, muziek van een Verdi-achtige schoonheid. Naast enige operette fragmenten, laten zij ook een Lennon-McCartney nummer en de forellen van Schubert horen.

Het Concertkoor Baarn brengt van 14.05 tot 14.30 uur werken van Kuhnau, Bach en Mozart ten gehore.

Muziekschool Muziek & Dans neemt het podium over van het Concertkoor Baarn van 14.30 uur tot 15.20 uur.

Dan is het de beurt aan Muziekschool Baarn. Op het festival bemensen zij een stand en bezoekers kunnen ook alvast een kijkje nemen in het Koetshuis. Op het Klassiek Podium wordt door leerlingen en docenten een gevarieerd programma gespeeld en speelt ook het Projectorkest van de Muziekschool Baarn. Hun optreden vindt plaats van 15.20 uur tot 16.10 uur.

De toegang is gratis.

[www.cultureelfestivalbaarn.nl

Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie