Raadslid Peter Blokker (VoorBaarn) haalde de man uit het water. Op de achtergrond ontfermen ambulancemedewerkers zich over hem.
Raadslid Peter Blokker (VoorBaarn) haalde de man uit het water. Op de achtergrond ontfermen ambulancemedewerkers zich over hem. Caspar Huurdeman

Peter Blokker redt drenkeling

19 augustus 2019 om 15:25 Mensen

BAARN ,,Ik ben blij dat ik ben omgekeerd, daardoor leeft die man nog." Baarnaar Peter Blokker heeft maandagmiddag door intuïtief te handelen, het leven gered van een man die dreigde te verdrinken.

,,Ik fietste over de Bestevaer naar huis, toen ik, ter hoogte van de roeivereniging, gemurmel hoorde. Door het hoge riet zag ik niets. Ik ben toen om gefietst zodat ik aan de andere kant van het water kwam. Toen zag ik daar een man in het water staan. Alleen zijn hoofd was nog boven water. Ik riep naar de man dat hij het water uit moest, maar de man reageerde niet. Bleef roerloos staan. Ik ben toen over het bruggetje gegaan, zodat ik hem kon aankijken. De man keek mij met grote, holle ogen aan, maar reageerde niet", vertelt Peter Blokker nog onder de indruk.

Terwijl Blokker richting de man ging, belde hij de politie. En hield hij een bekende aan. Samen riepen ze naar de man. Mogelijk verstond hij hen niet. ,,Hij leek eerst te reageren, maar toen zag ik hem langzaam onder water zakken. Ik heb toen mijn kleren uitgetrokken en ben de sloot ingesprongen. Samen hebben we de man uit het water getrokken. Er zat weinig leven meer in. Ik heb hem op zijn rug en daarna zij gelegd en hem in zijn gezicht geslagen. De inmiddels gearriveerde politie begon de man te reanimeren. Toen de ambulance arriveerde, namen de broeders de reanimatie over en heb ik mij aangekleed. De man begon inmiddels weer te ademen."

Peter Blokker is naar huis gegaan, heeft zich gedoucht en is langzaam bijgekomen van zijn avontuur. ,,Ik heb daar wel in mijn boxershort staan shaken, en niet zozeer van de kou. Het gaat nu weer vrij aardig met me. Ik ben blij dat ik ben omgedraaid, waardoor de man nog leeft", aldus het VoorBaarn-raadslid. Volgens Blokker is de man een bekende van de politie die zondagavond ook al met hem bezig is geweest. Blokker denkt ook dat de man zelf het water is ingelopen. ,,En volgens getuigen heeft hij daar mogelijk een uur in het water gestaan. Wat kan, want hij was ijskoud toen ik hem eruit trok. Ik heb dit gelukkig nooit eerder meegemaakt", aldus de Baarnaar.

Peter Blokker heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. ,,Het gaat nu redelijk goed met me. Ik kijk de komende dagen even aan om te kijken of ik daar gebruik van maak."

De drenkeling is naar het ziekenhuis gebracht.

Christine Schut

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie