Zaineb Toama
Zaineb Toama Stichting Happy Kids - Happy People

Aangrijpende filmavond bij Stichting Happy Kids - Happy People. " Zina's reis " gevlucht van Irak naar Nederland.

18 augustus 2019 om 13:03 Maatschappelijk Deel je nieuws

Stiching Happy Kids – Happy People zet zich al jaren in voor verschillende doelgroepen. Onder andere vluchtelingen.

Wij (Alrieke en Martijn Tillema) doen dit zowel met onze Stichting als privé. Zo hebben wij geholpen bij de eerste opvang van mensen in  de trits in 2015 en nog altijd helpen wij vluchtelingen, statushouders en nieuwkomers waar wij kunnen. Van samen koken tot samen kerst vieren en natuurlijk via onze Stichting.

Wij hoorde veel verschrikkelijke verhalen van de weg die zij hebben afgelegd om hier in Nederland een nieuw thuis te vinden. Dat grijpt ons keer op keer aan. Het is Zaineb Toama gelukt om haar reis om te zetten in een toneel stuk en dit toneelstuk is uitgebracht op dvd. Wij willen dit toneelstuk graag aan u laten zien en met u delen door middel van een film avond.

Op maandag avond 23 september is het daarom een bijzondere avond bij Stichting Happy Kids – Happy People. Deze avond staat in het teken van Zaineb Toama en de reis die zij maakte als vluchteling. De avond start met inloop tussen 19:00 en 19:30 uur. De film start om 19:30 uur. (entree is gratis)

“ Zina’ s reis” gaat over het bijzondere, aangrijpende en ook hoopvolle verhaal van Zaineb Toama, die in 1997 vanuit Irak naar Nederland vluchtte. Haar verhaal is vertaald naar een toneelstuk en werd in 2017 opgevoerd door toneelvereniging De Schakel, samen met vluchtelingen die nu in Gooise Meren en omgeving wonen.

Zina’ s reis geeft u inzicht in de vaak zware weg die vluchtelingen af moeten leggen naar het land van bestemming en de integratie in een nieuwe samenleving. De boodschap van Zaineb: sta open voor elkaars verhaal, toon begrip en herzie je vooroordelen.

Na afloop staat Zaineb Toama klaar voor het antwoorden van uw vragen onder het genot van een hapje en een drankje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie