Afbeelding
Emanuela Loddo

Prinses Christina overleden; gemeente Baarn opent condoleanceregister

16 augustus 2019 om 09:27 Mensen

BAARN Naar aanleiding van het overlijden van Prinses Christina, kunnen inwoners van Baarn op twee plaatsen in de gemeente een condoleanceregister tekenen. Er liggen condoleanceregisters van de gemeente in de Stulpkerk in Lage Vuursche en in het gemeentehuis in Baarn. In de Stulpkerk kunt u op zondag 18 augustus van 14.00 tot 16.00 uur en op maandag 19 augustus van 19.00 tot 20.00 uur het condoleanceregister tekenen. Het register in het gemeentehuis is toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Deze condoleanceregisters worden op een later moment overgedragen aan de Koninklijke familie. Er is door de familie een condoleanceregister geopend. Hier kunt u de Prinses gedenken en een condoleance achterlaten voor de nabestaanden.

Prinses Christina is vrijdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag op 72-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Ze leed al enige jaren aan botkanker. Prinses Christina werd op 18 februari 1947 geboren op Paleis Soestdijk en trouwde op 28 juni 1975 in het gemeentehuis van Baarn.

Prinses Christina is de jongste zus van prinses Beatrix. Haar stoffelijk overschot wordt overgebracht naar de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde waar in besloten kring afscheid van haar zal worden genomen.

HUWELIJK Christina trouwde in 1975 met Jorge Guillermo met wie ze drie kinderen kreeg. Het huwelijk eindigde in een scheiding in 1996. Christina kwam sindsdien niet meer in aanmerking voor troonopvolging en woonde in onder andere New York en Italië. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie