Jan Nuchelmans verzorgt inleiding Landini-concert door LaReverdie

9 augustus 2019 om 08:41 Muziek Deel je nieuws

Komende zaterdagavond 14 september, aanvang 20.15 uur, opent het nieuwe door de stichting Kunst & Cultuur Baarn georganiseerde concertseizoen. In de Paaskerk treedt dan op het fameuze Italiaanse LaReverdie. Een eerder optreden op het Baarnse concertpodium zorgde terecht voor enthousiaste reacties van het publiek. Gelet op het programma, dat geheel in het teken staat van de 14e eeuwse Italiaanse componist Francesco Landini, kan opnieuw een mooie avond tegemoet worden gezien van het nu zes leden tellende ensemble.

Alhoewel de blinde Landini geroemd wordt als de meest vooraanstaande Italiaanse muziekmeesters van zijn tijd, geniet hij vandaag de dag bij het grote publiek minder bekendheid dan zijn latere vakbroeders. Jan Nuchelmans, een van de oprichters van het Utrechtse Festival Oude Muziek en groot kenner van Landini, geeft op dinsdagavond 10 september, aanvang 20.00 uur, een toelichting op het leven en werk van Landini. Het verhaal van Jan Nuchelmans wordt gelardeerd met muziek van de nieuwste cd* van LaReverdie die geheel gevuld is met composities van Landini. U bent van harte welkom Nuchelmans inleiding in de Trouwzaal van het Gemeentehuis van Baarn, Laanstraat 1, bij te wonen. Het zou fijn zijn als u uw komst aankondigt via reactie@preludeklassiekemuziek.nl. Vanzelfsprekend is de toegang gratis. Over het optreden van LaReverdie in de Paaskerk volgt later meer informatie. Op de website www.preludeklassiekemuziek.nl treft u alvast meer bijzonderheden over het concert.

*Over de Landini-cd van LaReverdie schrijft het Engelse muziektijdschift deze maand: "They do everything with verve and commitment, giving each piece its own colour and meaning. To say that their performances are technically flawless is perhaps to miss the point, but that helps everything to work… there is a quality of musical exchange, of understanding where the pressure-points must come and of clear projection that is a rare pleasure to hear."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie