Wethouder Jannelies Vissers.
Wethouder Jannelies Vissers. Christine Schut

Wethouder Jannelies Vissers: 'Het openbaar groen is saai'

2 augustus 2019 om 10:07 lokaal

BAARN Wethouder Jannelies Vissers is woensdag 17 april geïnstalleerd als opvolger van Mariska de Koning. Met het groenbeheer en de crisis bij De Groene Inval, kwam ze niet in een gespreid bedje terecht.

,,Ik moet nog wel heel erg wennen en moest, zeker in het begin, heel erg zoeken. Van de koffieautomaat tot straten. Die eerste heb ik inmiddels gevonden, voor sommige straten heb ik mijn plattegrond bij me", lacht de inwoonster van Soest. ,,We waren recent bezig met het zoeken van plekken voor de aanleg van ondergrondse afvalcontainers. Toen heb ik de mensen van RMN gevraagd met mij rond te rijden en te laten zien waar ze komen. Dat maakt het veel duidelijker. Al heb ik nog niet de illusie dat ik alles weet en ken."

Op de vraag waardoor ze positief verrast was in Baarn, antwoordt de CDA-politica: ,,Het Cantonspark en ik ben weg van de smalle straatjes. Die vind ik zó schattig, je waant je in Italië. Én de prachtige pandjes. Ik heb nog nooit zoveel mooie huizen bij elkaar gezien."

Uiteraard zijn er ook zaken waar ze niet juichend enthousiast over was bij haar aantreden. ,,Het openbaar groen in Baarn is saai, daar is een verbeterslag nodig. Als je de Bestevaer bekijkt. Daar staat veel rotzooi tussen de rozen. In de overgang naar een nieuwe manier van groenbeheer is er helaas op sommige plekken een kaalslag geweest."

Het hele interview met Jannelies Vissers kunt u lezen in de Baarnsche Courant van vandaag en de e-paper op deze website.

Verder vandaag in de Baarnsche Courant: 

- Wijnglazen voor Vorstelijk Proeven gearriveerd

- Lift appartementencomplex De Kim al twee weken kapot

- Tandarts Bakx in pand Julius

- Station Baarn binnenkort rookvrij

- Programma herdenking capitulatie Japan

- Midgetgolftuinen in top 10 The Guardian

- Stoffelijk overschot in de Eem

- Vrijwilligerswerkdag in Cantonspark

- Poffertjeskraam nog drie weken in Pekingtuin

- Citroëns en Peugeots in de hoofdrol tijdens Concours d'Elegance bij Paleis Soestdijk

- Baarnse judoka (16) wil naar Olympische Spelen

- Cultureel Festival Baarn bommetjevol

- Ginkgoboom, een levend fossiel, ook in Baarn

- Programmering RTV Baarn

- Welzijn Baarn

- Baarnsch Geheugen

- Kerk- en weekenddiensten

Wilt u ook een abonnement op Baarns nieuws, klik dan HIER. Wilt u een digitaal abonnement (75 euro per jaar), mail dan naar abonneeservice@bdu.nl.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie