Veel katten wachten op een nieuw baasje.
Veel katten wachten op een nieuw baasje. Carola Lensink

KATTENNOOD: DIERENZORG START ACTIE.

31 juli 2019 om 11:17 Dieren Deel je nieuws

Begin juli hebben de dierenambulances van Soest en Nijkerk in totaal 49 katten en 3 honden opgehaald bij een vakantiewoning in Spakenburg. Door een ziekenhuis opname was de bewoonster niet meer in staat de dieren te verzorgen. De dierenambulances reden af en aan om de dieren naar de opvang in Soest te brengen en na te laten kijken door de dierenarts. 

De invasie van meer dan 50 dieren brengt voor de stichting onvoorziene hoge kosten met zich mee die niet verhaald kunnen worden op de vroegere eigenares. Deze heeft namelijk afstand heeft gedaan van de dieren. De eerste controle door de dierenarts, de inentingen, het chippen, het castreren en steriliseren, de quarantaine en ook het behandelen van de besmettelijke darminfectie waarvoor een lange behandeling noodzakelijk is. Een flinke aanslag op het budget van de stichting. En juist in deze vakantieperiode hebben de vrijwilligers en de paar betaalde krachten het al heel erg druk met o.a. de altijd grote toestroom van vondelingen tijdens de vakanties.  

Om de 52 dieren zo goed mogelijk te verzorgen en de kosten van de dierenarts te verzachten is de stichting onlangs een hulpactie gestart. Stichting DierenZorg Eemland is ontzettend blij met elke donatie en ook op zoek naar nieuwe baasjes voor de katten en honden. Gelukkig hebben zich al diverse mensen gemeld voor een kat of hond maar er zijn nog leuke en mooie (o.a langharige) katten beschikbaar voor plaatsing. Omdat ze nu nog even in quarantaine zitten zijn de beschikbare dieren pas vanaf 5 augustus plaatsbaar.

De katten waren gewend aan het leven in een grote groep. Veel van de beschikbare katten kunnen dus ook geplaatst worden bij een gezin waar al een kat aanwezig is. Via de website van de stichting en via de Facebook pagina kan er gedoneerd worden om ervoor te zorgen dat alle dieren weer gezond herplaatst kunnen worden. Alles is er opgericht om alle dieren na herstel weer in een fijn huis te plaatsen.  Doneren en meer informatie vindt u op: www.dierenzorgeemland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie