Organisatoren van evenementen kunnen rekenen op meer steun van de gemeente bij de vergunningaanvraag, aldus wethouder Theo Stroo.
Organisatoren van evenementen kunnen rekenen op meer steun van de gemeente bij de vergunningaanvraag, aldus wethouder Theo Stroo. Caspar Huurdeman

Theo Stroo: 'Grote windturbines niet uitgesloten'

26 juli 2019 om 09:26 lokaal

BAARN Wethouder Stroo heeft een portefeuille, waarin het nodige gebeurt. Energietransitie, het contact met de burgers. De komst van windturbines. In een achtergrondverhaal in de Baarnsche Courant van vandaag, laten we Theo Stroo aan het woord.

Het plaatsen van grote windturbines op Baarns grondgebied wordt niet uitgesloten. Op niet veel plekken kan het, is ruimte. Het poldergebied wordt lastig omdat de minimale afstand tot rijksweg A1 500 meter moet bedragen. In het gebied Arkemheen wordt het evenzeer lastig, teneinde beeldvervuiling te voorkomen, meldt wethouder Theo Stroo. Aardwarmte is een optie, Rijkswaterstaat verricht boringen. Met de regio Eemland moet Baarn voldoen aan de door het Rijk opgelegde CO 2 reductie. De gemeente gaat haar best doen die reductie te bewerkstelligen. In het najaar zijn de eerste besluiten te verwachten.

Ondanks de kritiek op de eerste burgercontacten bij de gemeente, scoort Baarn ineen burgerpeiling toch bijna een 7. ,,Het merendeel van de contacten verloopt goed. Het is absoluut niet de puinhoop zoals soms wordt gesuggereerd, maar het kan altijd beter", zegt verantwoordelijk wethouder Theo Stroo. Naar zijn zeggen gaat het soms mis bij de telefonische bereikbaarheid, reacties op brieven, mailverkeer en de bejegening. ,,Het betreft ook de houding, het gedrag. Wat door de hele organisatie heen beter kan. En daar wordt hard aan gewerkt", geeft de heer Stroo aan.

Lees het hele artikel in de Baarnsche Courant van vandaag of in de e-paper op deze website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie