Zaterdag is er weer reuring in de Laanstraat.
Zaterdag is er weer reuring in de Laanstraat. Roeland de Bruyn

Eerste dag van de piano in centrum Baarn

11 juli 2019 om 07:47 lokaal

BAARN Zaterdag 13 juli houdt het Cultuur Platform Baarn in samenwerking met de Coöperatie Centrum Baarn de eerste 'Dag van de Piano'.

Vanaf 12.30 uur kan er op piano's gespeeld worden op diverse pleintjes in de Laanstraat. Op het Parkpleintje en het Amaliaplein komt, op een laag en overdekt klein podium een akoestische piano te staan. Op het Florapleintje staan twee digitale piano's. Daarnaast zal een 'rijdende piano' zich die middag verplaatsen van het kruispunt Nieuwstraat tot aan het midden van de Brinkstraat en twee maal die route afleggen.

Naast een aantal 'geprogrammeerde' optredens van 10-15 minuten wordt het publiek tussendoor uitgenodigd om, aangegeven door een 'Play Me' bord, zélf achter de toetsen plaats te nemen. Verwacht geen Wibi Soerjadi's achter de toetsen, maar wel enthousiaste amateurmuzikanten die het straatbeeld verlevendigen met hun klanken in diverse stijlen.

Het idee is afkomstig van Jorik Stel, leerling van het Griftland College en zelf een talentvolle jonge pianist. Hij zal, om 12.30 uur op het Amaliapleintje, samen met burgemeester Mark Röell, de 'Dag van de Piano' op ludieke wijze openen. Bij elk van de drie pleintjes zal die middag een begeleider vanuit het Cultuur Platform/Muziekschool Baarn aanwezig zijn, alsook bij de 'rijdende piano'.

De coördinatie is, namens het Cultuur Platform Baarn, in handen van Muziekschool Baarn.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie