Willem Vonk en Richard Vos
Willem Vonk en Richard Vos Johan Bosgra

Paulusconcerten

5 juli 2019 om 16:56 lokaal Deel je nieuws

Het lunchconcert van dinsdag 2 juli in de Baarnse Pauluskerk was een bijzondere belevenis.
Voorin de Pauluskerk stonden vier muziekinstrumenten opgesteld: een orgel, een piano, een klavecimbel en een harmonium.
De twee organisten, Willem Vonk en Richard Vos, begonnen en eindigden samen met muziek van Mozart, gespeeld met vier handen op het grote orgel achter in de kerk. Daartussenin bespeelden ze in diverse combinaties alle andere instrumenten. Een en ander tot grote tevredenheid van de luisteraars.

Dinsdag, 9 juli om 12:30 uur is er weer een Lunchconcert. Deze keer klinkt er muziek van het Rhenus Ensemble (Lizette Bertelsmann-viool, Sannie de Jongh-fluit en Caroline Deul-cello). Voor dit concert staat muziek van drie componisten op het programma. Het "Divertimento nr. 2 in G groot" van Joseph Haydn wordt als eerste gespeeld. Daarna volgt een modern klassiek stuk van de hedendaagse Amerikaanse componist Edgar F. Girtain IV: "Trio for Flute, Violin and Cello". De afsluiting van het concert wordt gevormd door het "Grand trio" van de 19e-eeuwse Franse componist Eugène Walckiers.

Het Lunchconcert begint om 12:30 uur in de Pauluskerk aan de Brink in Baarn en duurt een uurtje. De toegang is gratis met na afloop een collecte voor de musici.

Willem Vonk (boven en Richard Vos (beneden)
Harmonium en piano
Het Rhenus Ensemble
Richard Vos met de instrumenten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie