Baarnsche Courant - Pand voormalige garage Kooij wordt gesloopt
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Roeland de Bruyn

Pand voormalige garage Kooij wordt gesloopt

BAARN - Het oude, vervallen pand van het voormalige garagebedrijf Kooij langs de Eemnesserweg wordt gesloopt. De staat van het pand is dusdanig slecht, dat de gemeente ervoor kiest om het pand versneld neer te halen. Dit gebeurt in overleg met de provincie om de aanwezige vleermuizen niet te verstoren.

De sloop start dinsdag 6 maart. De voorbereidende werkzaamheden beginnen een dag eerder, op maandag. Het werk gaat enkele weken duren.

Uit onderzoek is gebleken dat er één of twee vleermuizen in het pand leven. Omdat vleermuizen beschermd zijn, wordt het pand nu deels gesloopt. De werkzaamheden vinden plaats in overleg met de provincie om de aanwezige vleermuizen niet te verstoren. Het oostelijke gedeelte - waar de dieren verblijven achter de buitenmuur van de voormalige wasstraat - blijft intact totdat de provincie goedkeuring verleent om ook dit gedeelte te slopen. Als vervangende leefruimten zijn in de directe omgeving enkele vleermuiskasten opgehangen.

De gemeenteraad heeft in januari ingestemd met het stedenbouwkundig plan van de nieuwbouw op de Kooijhoek. In het voorlopige ontwerp is een Aldi supermarkt en een aantal appartementen daarboven opgenomen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!