Baarnsche Courant - Brandweer druk met stormschade
Logo baarnschecourant.nl

Brandweer druk met stormschade

Foto: Pieter Mul

BAARN - De brandweer is in de provincie Utrecht de hele nacht druk geweest met de gevolgen van stormschade. Ook in Baarn was het raak. Al hebben zich, voor zover bekend, geen ernstige situaties voorgedaan. Op de foto is te zien dat een berkenboom aan de Bilderdijklaan de nacht niet heeft overleefd. Rond het middaguur verwachten de deskundigen opnieuw harde wind met stormkracht. Heeft u foto's van stormschade, dan kunt u ze hieronder posten of mailen naar redactie@baarnschecourant.nl.

De brandweer geeft de volgende richtlijnen bij stormschade:

Als er sprake is van acuut gevaar voor mens of dier, bel dan de brandweer via 1-1-2. Twijfel je of er acuut gevaar is, bel ook 1-1-2, de meldkamer maakt dan een professionele inschatting. Een gevaarlijke situatie is bijvoorbeeld een boom die over een weg dreigt te vallen of een losrakend dak bij een voetpad.

Als er geen sprake is van acuut gevaar, bel dan de gemeente als het om schade aan de openbare ruimte gaat. Als het schade aan je eigen huis of bedrijf betreft zonder acuut gevaar, bel dan een gespecialiseerd bedrijf. Een hovenier kan bijvoorbeeld een boom in de achtertuin omzagen. Het kan ook handig zijn de woningbouwvereniging op de hoogte te stellen, mogelijk kunnen zij iets voor je betekenen.

Bel je verzekeringsmaatschappij om eventuele schade te verhalen. De VVE of woningbouwvereniging kan je vaak ook meer informatie geven over waar je terecht kunt bij schade.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De gemeente Baarn moet vaart maken met de ontwikkeling van de NoordschilReageren!