Baarnsche Courant - Filmzaal Soestdijk tijdelijk te bezichtigen
Logo baarnschecourant.nl

Filmzaal Soestdijk tijdelijk te bezichtigen

BAARN - Deze week is de historische filmzaal in Paleis Soestdijk tijdelijk toegankelijk voor bezoekers. Tot en met 7 januari kunnen bezoekers een mini-rondleiding krijgen door dit bijzondere deel van het Paleis.

De filmzaal fungeerde als privébioscoop voor de bewoners van het paleis en hun gasten. De zaal is al geruime tijd niet meer in gebruik, maar is nog geheel intact, inclusief de originele projectoren, die helaas niet meer functioneren. Er zullen nog geen films gedraaid worden, maar het is mogelijk om onder begeleiding van een rondleider de zaal te bezoeken en de sfeer van vroeger te proeven.

Tot en met 7 januari is het mogelijk om tussen 12.00 en 16.30 uur de filmzaal te bezoeken op vertoon van een toegangsbewijs voor het Paleis. Voor de mini-rondleiding zijn geen extra kosten verschuldigd. Een bezoek aan de filmzaal duurt ongeveer 20 minuten. Het aantal plaatsen is beperkt en het is niet mogelijk om van te voren te reserveren. De filmzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

Tentoonstelling Transformatie verlengd

De tentoonstelling Transformatie - van leerling naar meester, is wegens succes verlengd tot het einde van de kerstvakantie. Tot en met 7 januari zal het werk van de wereldberoemde kunstenaar Escher en zijn leermeester De Mesquita nog te bewonderen zijn.

Transformatie - van leerling naar meesterDe Nederlandse grafische kunstenaar M.C. Escher dient tot op de dag van vandaag voor velen als inspiratiebron. Zijn werk is echter niet uit het niets ontstaan. Samuel Jessurun de Mesquita was zijn leermeester. De Mesquita leerde Escher bijvoorbeeld de grafische technieken waar hij nu zo bekend om staat. De tentoonstelling laat ervaren hoe ideeën en technieken transformeren en hoe de leerling meester wordt.

Paleistuin en lichtprojectie 's avonds gratis toegankelijk tijdens de kerstvakantieIn de kerstvakantie is Paleis Soestdijk ook buiten de reguliere openingstijden toegankelijk voor publiek. Tijdens deze periode is de tuin 's avonds langer geopend en is er tussen 17.00 en 20.00 uur elk kwartier een lichtshow op het paleis te zien. Zie ook www.paleissoestdijk.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De gemeente Baarn moet vaart maken met de ontwikkeling van de NoordschilReageren!