Baarnsche Courant - Zinnige Zondagmiddag met Stevo Akkerman
Logo baarnschecourant.nl

Zinnige Zondagmiddag met Stevo Akkerman

BAARN - Zondag 21 januari houdt de Raad van Kerken Baarn voor de derde keer een 'Zinnige Zondagmiddag'. Dit keer met journalist en Trouw-columnist Stevo Akkerman voor de lezing en Tafelkoor Oeps voor de muzikale omlijsting.

Akkerman ontving onlangs de J.L Heldringprijs 2017, de prijs voor de beste columnist. Sinds 2016 schrijft hij driemaal per week een column voor dagblad Trouw, waarin hij 'afgewogen analyses geeft van wat politici, partijen en gewone mensen beweegt', aldus de jury.

Hij pretendeert niet alles het beste te weten, maar houdt van de nuance, het enerzijds-anderzijds. In Baarn zal hij het hebben over de verdwijnende maatschappelijke moraal.

Tafelkoor Oeps zal de middag omlijsten met werken van o.a. Elgar, Monteverdi, Purcell, Sandrin en Saint-Saens. Het koor zingt in kleine bezetting - alt, twee sopranen, twee tenoren en een bas – meerstemmige, a capella, koormuziek. Zij waren de sensatie op het klassieke podium tijdens het laatste Cultureel Festival in Baarn! Zij geven zelf een toelichting op de stukken die ze zingen.

Zijn er nog idealen?

Is er nog ruimte voor de persoonlijke bezieling, en dus ook voor morele verantwoordelijkheid? In onze bedrijven en instellingen? In de accountancy, onderwijs, de zorg? Bij onszelf? Welke rol speelt de politiek daarbij? Durven onze politici nog te streven naar een rechtvaardige samenleving? Of schrikken ze terug voor alles wat zweemt naar idealen, uit angst voor wat al snel 'moralisme' heet? Stevo Akkerman sprak hierover met kopstukken uit alle geledingen van de maatschappij en schreef er een boek over: 'Het klopt wel maar het deugt niet', waarvan inmiddels de derde druk verscheen.

Na de lezing van Akkerman is er tijd om met hem en met elkaar in gesprek te gaan over bezieling, moraal en meer wat ons beweegt. De middag wordt afgesloten met een eenvoudige maaltijd.

Inspiratie

Van harte uitgenodigd om deze middag, 21 januari, inspiratie op te komen doen, over moraal en idealen na te denken, mensen te ontmoeten en samen te eten. In verband met de ruimte en de catering graag aanmelden, uiterlijk 14 januari. Wees welkom!

Datum en tijd: zondagmiddag 21 januari, 15.30 uur inloop met koffie en thee; aanvang 15.45 uur; maaltijd ca. 18.00 uur.

Plaats: zalencentrum het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a, Baarn

Aanmelden: info@rvkbaarn.nl

Entree: € 10,--, incl. koffie, thee, drankje, maaltijd (u kunt ter plekke betalen; er is geen pin)

Fotobijschrift: Stevo Akkerman: 'De maatschappelijke moraal in het nauw'.

Reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De gemeente Baarn moet vaart maken met de ontwikkeling van de NoordschilReageren!