Baarnsche Courant - Wethouder in gesprek met RMN over gladheidsbestrijding
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Anne-Loes Veldman

Wethouder in gesprek met RMN over gladheidsbestrijding

BAARN - "Ik heb in een gesprek met RMN aangegeven dat er in Baarn algemene ontevredenheid heerst over de gladheidsbestrijding vorige week." Wethouder Mariska de Koning antwoordde hiermee woensdagavond tijdens de raadsvergadering op vragen van de VVD. Fractievoorzitter Suzanne Oortman Gerlings vroeg zich af of de huidige gladheidsbestrijding nog voldoet aan de eisen van deze tijd. Ze verwees naar alle klachten op, onder andere, social media.

"Er was vorige week was er wel een bijzondere combinatie van veel sneeuw met gladheid. Het gemeentelijke gladheidsbestrijdingsplan dateert uit 2013/2014 en is in 2015 opnieuw bekrachtigd. Het geldt tot herziening nodig is. Na de winter gaan we evalueren met Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN). We kijken dan of er recht is gedaan aan het gladheidsbestrijdingsplan en of de gladheidsbestrijding heeft voldaan aan de verwachtingen", aldus De Koning.

Heidi van Otten (GroenLinks) vroeg zich af wie verantwoordelijk is voor de gladheidsbestrijding in het stationsgebied. "Daar is iemand gevallen met een gebroken pols tot gevolg. Daarna is wel adequaat ingegrepen door de gemeente, maar ik wil een structurele oplossing." Volgens De Koning is dat niet helemaal duidelijk. "Bij het station loopt het verantwoordelijkheidsgebied van de gemeente en Prorail dwars door het plantsoen met het oorlogsmonument. Het Stationsplein is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Wie verantwoordelijk is voor het stationsgebied zijn we nog aan het uitzoeken."

Reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De gemeente Baarn moet vaart maken met de ontwikkeling van de NoordschilReageren!