Baarnsche Courant - Theehuis Overbosch blijft gemoederen bezighouden
Logo baarnschecourant.nl

Theehuis Overbosch blijft gemoederen bezighouden

BAARN - Liefst tien insprekers en veel inwoners van Lage Vuursche hadden woensdagavond de moeite genomen Informatie in de raad bij te wonen in het Baarnse gemeentehuis. Op de agenda stond de 'Vaststelling bestemmingsplan landelijk gebied, landgoed Pijnenburg'. Kort gezegd: wordt het bestemmingsplan voor weiland Overbosch op landgoed Pijnenburg dermate aangepast dat eigenaar Per Insinger daar het door hem gewenste theehuis met parkeerplaatsen en een dierenbegraafplaats mag aanleggen. De insprekers informeerden de Baarnse gemeenteraadsleden in een poging hen binnenkort voor danwel tegen het plan te laten stemmen.

Insinger zelf was één van de insprekers. Op emotionele wijze haalde hij uit naar de Contactcommissie Lage Vuursche (CCLV), Venwoude en de 'dassenclubs', waaronder de Stichting Dassenwerkgroep Utrecht & 't Gooi. Volgens hem waren er door verschillende partijen onwaarheden verkondigd. "Op het landgoed zijn vogel- en vlinderwerkgroepen actief en doen we veel aan flora- en faunabeheer. De dassenstichting is nooit op bezoek geweest."

De negen andere sprekers pleitten tegen een horecavoorziening op de gewenste locatie. De een vanwege de dassen en de rust in het gebied, de ander vanwege een te verwachten verkeersinfarct.

Woensdag 13 december zullen de raadsleden met elkaar in debat gaan over dit onderwerp.

In de Baarnsche Courant van vrijdag 8 december meer over dit onderwerp

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!