Baarnsche Courant - Geen Winter Village in Baarn dit jaar
Logo baarnschecourant.nl

Geen Winter Village in Baarn dit jaar

BAARN - De organisatie/stichting achter Winter Village Baarn heeft vandaag bekend gemaakt dat er dit seizoen geen ijsbaan komt in de Pekingtuin. Als reden wordt aangegeven dat de organisatie de begroting financieel niet sluitend krijgt voor een dergelijk evenement in Baarn.

Afgelopen drie jaar heeft de organisatie, ondanks het verlies, altijd het doel gehad om dit evenement voort te laten bestaan voor een langere periode. Helaas mag het voor dit jaar niet baten en is de respons, die op de meerdere oproepen zijn gedaan, heel minimaal geweest. De organisatie is dankbaar voor alle steun, maar het was in dit geval niet voldoende om door te kunnen gaan.

Er zijn meerdere gesprekken bij de gemeente geweest omtrent de situatie, maar vanuit daar was ook het gat niet te dichten. Schijnbaar is het belang van de ijsbaan voor de samenleving en de jeugd niet groot genoeg. De organisatie betreurt het enorm om dit jaar vele blijde gezichten, enthousiaste reacties, de saamhorigheid voor de gemeente en de vrijwilligers niet te kunnen realiseren.

Voor volgend jaar moet opnieuw de balans worden opgemaakt, hopelijk zijn er dan initiatieven die er wel voor zorgen dat het door kan gaan. In de andere steden lukt het wel om Winter Village te laten voortbestaan, dus de positieve sfeer blijft er in.

Schouders eronder en we gaan door, zegt de organisatie. Wel met de boodschap dat ze iedereen willen bedanken die afgelopen jaren Winter Village Baarn een warm hart heeft toegedragen. "Bedankt voor jullie inzet en hopelijk tot Winter Village Baarn 2019."

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!