Baarnsche Courant - Vier nieuwe kunstenaars exposeren bij Wim Hogeveen
Logo baarnschecourant.nl

Vier nieuwe kunstenaars exposeren bij Wim Hogeveen

BAARN - Kunstenaars uit kringen van de Open Atelier Route die in december bij Wim Hogeveen - Mannen exposeren zijn Marja Glimmerveen, Gerda van de Venne, Heleen Ferguson en Sylvain van Staveren.


Zaterdag 2 december om 15.00 uur is de opening van de Expositie met een Vernissage voor genodigden. Aansluitend zijn de twee- en driedimensionale werken in de sfeervolle ruimte van Laanstraat 65D in Baarn te bezichtigen. De kunstwerken zijn te koop. Exposanten zijn Wim Hogeveen Mannen erkentelijk voor de prachtige ruimte die geboden wordt midden in het dorp.

Marja Glimmerveen-Coumou maakt abstracte collages met een grafisch oog waarbij ze gebruik maakt van gevonden voorwerpen en veroudering van materialen, wat door gebruik van sobere kleuren wordt bevestigd. Haar motto: "Wie oog heeft voor vergankelijkheid ziet onbedorven schoonheid".

Gerda van de Venne maakt klein plastiek. Dat betekent letterlijk kleine beeldjes. Ze werkt in was, brons en terracotta en maakt gelijkende portretten, ook in opdracht. Haar werk is divers. Ze heeft haar opleiding aan de G..Rietveld Academie gehad en heeft gewerkt op Havo/Vwo als docent kunstvakken.

Heleen Ferguson: "Textiel is voor mij een fascinerend materiaal. Het geeft mij al inspiratie door de structuur, valling, glans en kleur. Ik combineer textiel vaak met andere materialen zoals foto's, veertjes en papier."

Sylvain van Staveren maakt abstracte schilderijen. Een zoektocht naar een kleurrijke interessante compositie. Deze uitgangspunten zijn nodig om een abstract schilderij te laten leven en doorleven. "De zoektocht is een spannend proces. Het is heerlijk verf te mengen en zo te vormen dat er op het doek een feest of strijd ontstaat tussen de verschillende kleuren. Mijn doeken hebben geen titel ze nodigen de kijker uit tot voelen, denken en een eigen verhaal maken."

De openingstijden van de Expositie bij Wim Hogeveen - Mannen, Laanstraat 65D te Baarn zijn: vrijdagen in december van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdagen in december van 11.00 tot 17.00 uur en de zondagen 3, 17 en 24 december van 12.00 tot 17.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!