Baarnsche Courant - Black Friday moet in Baarn nog groeien
Logo baarnschecourant.nl

Black Friday moet in Baarn nog groeien

BAARN - Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving, een dag waarop veel Amerikanen traditiegetrouw beginnen met hun inkopen voor de kerst. Ook in Nederland doen steeds meer winkels, voornamelijk grote ketens, mee. Reden voor de Baarnsche Courant te kijken of Black Friday al populair is in Baarn.

Een eerste blik in de Laanstraat laat een enkel bord buiten zien. Zoals bij Holland&Barrett, voorheen De Tuinen. "Het is het derde jaar dat we meedoen. Het is in Nederland begonnen in de grote steden, daarna zijn wij mee gaan doen. Bij ons is Black Friday woensdag al begonnen en duurt tot en met maandag. Op ongeveer vijftig producten geven we gigakorting, tussen de vijftig en zeventig procent", aldus filiaalmanager Irene Sliggers. "Mensen komen er ook op af, ze vragen vooraf wat we gaan doen. Dus waar we korting op gaan geven."

Nelson Schoenen doet voor het tweede jaar mee. Ook daar staat een bord buiten en zijn posters op de ramen geplakt. "Op zeventig procent van de collectie krijgen de klanten twintig procent korting. Er zijn klanten die hier komen en schoenen laten wegzetten tot Black Friday. Dat mag van ons", legt filiaalmanager Dewi Smeekes uit. "Vorig jaar waren we een van de weinige winkels die eraan meededen, je ziet dat dit jaar meer winkelbedrijven meedoen. Je merkt ook dat Black Friday steeds bekender wordt. Op dit moment is het nog meer iets voor de grote steden en de ketens." Een mevrouw koopt een paar pantoffels. "Ik wist niet dat het Black Friday is. Ik moest hier gewoon zijn. Maar korting is leuk." Helaas geldt de korting niet op haar sloffen.

Ook parfumerie Douglas doet mee. Het hele weekend krijgen klanten 25 procent korting op het hele assortiment. De medewerkers mogen van het hoofdkantoor niet veel zeggen. Behalve dat het het tweede jaar is dat de winkel meedoet en dat het vandaag drukker is dan op andere dagen. Een klant is blij verrast. "Ik wist niet dat ik korting kreeg, dat is mooi meegenomen. Van mij mogen alle winkels in Baarn meedoen aan Black Friday. Als je kerst- of sinterklaasinkopen moet doen, scheelt dat toch. Ik wist overigens niet dat Black Friday ook in Nederland was. Ik dacht alleen in de Verenigde Staten", aldus de Baarnse.

Ook Jeans Corner doet mee. Al staat dat nergens. "Wel op onze Facebookpagina", meldt medewerkster Ellen Baalman. "Wij hebben jassen in de aanbieding. Het is vandaag wel druk, maar ik weet niet of dat door Black Friday komt. Ik vind het wel grappig, je kunt het als winkelier zo gek maken als je zelf wilt en het brengt leven in de brouwerij."

Eigenaar Van der Louw van de gelijknamige schoenenzaak, is, evenals meerdere zelfstandige ondernemers niet enthousiast. "Het is een hype uit de Verenigde Staten.Twee jaar geleden had hier in Nederland niemand gehoord van Black Friday. Ik hoor ook wel dat ondernemers hun producten eerst duurder maken en vervolgens korting geven." Hij denkt niet dat het hier een groot succes wordt. Bij Van der Louw loopt Black Friday toevallig gelijk met de start van de uitverkoop.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!