Baarnsche Courant - 'Je zal hier toch elke ochtend wakker worden'
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Christine Schut

'Je zal hier toch elke ochtend wakker worden'

"Je zal hier toch elke dag 's ochtends wakker worden, de gordijnen openschuiven en die prachtige natuur zien!" Teamleider Margot van Impelen krijgt zelf zin om in één van de appartementen te gaan wonen die worden gebouwd voor de bewoners van verpleeghuis Sint Elisabeth in Lage Vuursche. Als alles verder meezit, zullen de bewoners in juni verhuizen naar hun nieuwe onderkomen. Ze maken qua behuizing dan in één keer de sprong van de negentiende naar de eenentwintigste eeuw.

Overigens heet Sint Elisabeth sinds de eerste steenlegging Elisabeth Park. De rooms-katholieke identiteit is losgelaten. Als de nieuwbouw klaar is, zullen ook de wekelijkse diensten in de kapel tot het verleden behoren. Deze diensten worden vervangen door huiskamervieringen. "We mogen de kapel blijven gebruiken, maar het is een heel gedoe de bewoners daarnaartoe te krijgen. Bovendien moeten we hem zelf warmstoken", licht Margot van Impelen het besluit toe.

Voor wie het terrein rond Elisabeth kent en er een tijdje niet is geweest, is het even wennen. De hoofdingang is bijna verdwenen achter een nieuw gebouw waar straks mensen met een lichamelijke beperking worden verpleegd. De oude achteringang is tijdelijk hoofdingang. Overal zijn werklui bezig. Een graver staat niet stil en ook een shovel rijdt over het terrein. In de drie nieuwe gebouwen zitten de kozijnen al met de ramen. "We hebben gekozen voor veel ramen, zodat de bewoners gemakkelijk naar buiten kunnen kijken", legt Van Impelen uit.

Lees het hele artikel in de krant van maandag 13 november.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!