Baarnsche Courant - Karakter vanavond op herhaling in Theater de Speeldoos
Logo baarnschecourant.nl

Karakter vanavond op herhaling in Theater de Speeldoos

BAARN - Toneelgroep Karakter beleefde zaterdag een succesvolle première van de voorstelling 'Kom, doe eens wat'. De komedie van Neil Simon viel in goede aarde bij het publiek in Theater de Speeldoos. Het podium was geheel omgebouwd tot een jaren '60 huiskamer waarbij in alle details was voorzien. De regie is in handen van Hermine Flamman. Vanavond kruipen Kevin van den Berg, Jasper Rottier, Irene Peerdeman, Maike van Wijngaarden, Hans Mantel, Natalie van Urk en Esther Muijs opnieuw in hun rollen voor de tweede en laatste voorstelling. Kaarten zijn verkrijgbaar via het theater.

Het verhaal

Vader Baker heeft het niet gemakkelijk met zijn oudste zoon, Alan. Hij is zelf ook niet gemakkelijk om mee om te gaan, maar dat is hij zich niet bewust. Alan werkt bij zijn vader in de zaak (ze produceren kunstfruit), maar zich doodwerken doet hij beslist niet. Weekenden van vier dagen is meer zijn stijl. Zijn jongere broer, Buddy, is een heel ander type: plichtsgetrouw en verlegen. Hij werkt ook bij Pa in de zaak en woont nog thuis. Alan heeft een eigen flat.

Als het stuk begint heeft heeft Buddy er genoeg van om thuis als een klein kind te worden behandeld. Hij wil bij zijn broer komen wonen. Die gaat daarmee akkoord, zolang hij zich maar discreet terugtrekt als er meisjes op bezoek komen. De twee verschillende levensstijlen van de broers zorgen voor heel wat problemen, maar stilaan beginnen beiden in te zien dat ze best wat van elkaar kunnen leren.

Dan verschijnt Ma Baker en kondigt aan dat ook zij weggelopen is bij Pa omdat het geen leven meer is met hem. Even later komt Pa zijn vrouw terughalen, maar hij zal behoorlijke concessies moeten doen wil hij zijn vrouw terug mee naar huis krijgen.

De voorstelling begint zaterdag 4 november om 20.15 uur in Theater de Speeldoos. Kaarten kosten € 12,50.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!