Baarnsche Courant - Lezing over hoogsensitieve kinderen
Logo baarnschecourant.nl

Lezing over hoogsensitieve kinderen

BAARN - Beeldend therapeute Petra Plomp en haptotherapeute Daniëlle van den Berg geven op donderdagavond 9 november een lezing over hoogsensitieve kinderen. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden die meer willen weten over hoogsensitiviteit. De lezing vindt plaats in de bibliotheek aan de Hoofdstraat 1 in Baarn.

Hoogsensitiviteit is een begrip dat geïntroduceerd is door psychotherapeute Elaine Aaron en dat tegenwoordig steeds meer bekendheid krijgt. Uit (wetenschappelijk) onderzoek blijkt dat ca 20% van alle mensen, en dus ook van alle kinderen hoogsensitief is. Dat kan zich op verschillende manieren uiten. Kinderen kunnen stilletjes zijn, zich snel overprikkeld voelen, zich vlug zorgen maken, gevoelig zijn voor sfeer en onverwachte veranderingen. Maar er zijn ook kinderen die boos reageren en snel van slag zijn, omdat ze hoogsensitief zijn.

Hoogsensitiviteit

In haar praktijk voor Beeldende therapie zag Petra Plomp steeds vaker hoogsensitieve kinderen. Zij volgde aanvullende scholing via de Stichting Wijze Ouders en Hooggevoelig heel gewoon en mag zich nu hooggevoeligheids-deskundige noemen. Zij is tevens gecertificeerd om de Ik ben Oké! cursus te geven voor kinderen van 7-11 jaar en de Ik voel me Oké! cursus voor kinderen van 5-7 jaar. Daarnaast biedt zij in samenwerking met haptotherapeute Daniëlle van den Berg ouderbegeleiding aan voor de ouders van deze hoogsensitieve kinderen door middel van de Wijze Ouder cursus. Zowel Petra als Daniëlle bieden individuele begeleiding voor hoogsensitieve kinderen, jongeren en volwassenen.

Lezing 9 november

In de lezing wordt ingegaan op het begrip hoogsensitiviteit, de definities van Elaine Aaron en andere onderzoekers. Vervolgens worden de kenmerken van hoog sensitieve kinderen besproken. Daarnaast wordt er ingegaan op de vraag wat men als ouder of leerkracht deze kinderen kan bieden. Wat is er nodig zodat deze kinderen zich veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen?

Tijdens de interactieve lezing vertellen Petra en Danielle wat zij tegenkomen bij de hoogsensitieve kinderen in hun praktijk en wat zij deze kinderen en hun ouders te bieden hebben. Daarnaast is er ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ook liggen er boeken over dit onderwerp ter inzage.

Donderdagavond 9 november

Van 19.30 - 22.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur

In Bibliotheek Baarn, Hoofdstraat 1

Toegang: €15, aanmelding verplicht ivm beschikbare ruimte

Aanmelding: petra@beeldendepraktijk.nl ofdvdberg@haptonomiebaarn.nl

Meer informatie: www.beeldendepraktijk.nl of 06-47 44 03 99, www.haptonomiebaarn.nl of 06-386 44 598.

Fotobijschrift: Petra Plomp (l) en Daniëlle van den Berg verzorgen de lezing over hoogsensitieve kinderen.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!