Baarnsche Courant - Oude meester met actuele twist
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Saskia Boelsums

Oude meester met actuele twist

BAARN - Dreigende luchten, kleurrijke landschappen, rustig grazende koeien en schapen, strand, bos en heide zijn de ingrediënten voor de foto's van landschapsfotograaf Saskia Boelsums. In de schitterende entourage van kasteel Groeneveld in Baarn organiseert Sandvoort Gallery een solo-expositie van haar werk.

Beeldend kunstenaar/fotograaf Saskia Boelsums fotografeert in een sterk besef van de traditie van de Hollandse meesters. Haar composities, lichtval en kleuren zijn geïnspireerd op Van Ruisdael. Boelsums geeft een eigentijdse twist en een actuele thematiek: "Als beeldend kunstenaar en fotograaf voel ik me sterk verbonden met de Hollandse traditie van landschapschilders. Van de schoonheid die ik in mijn foto's probeer te vangen, gaat onzekerheid en dreiging uit. Ik zie de wolkenluchten dramatischer worden, het weer wordt extremer met onverwachte uitschieters. Het lijkt of de klassieke Hollandse landschappen en luchten verdreven worden door landschappen en luchten die voortkomen uit de klimaatverandering. Van dat spanningsveld ben ik me zeer bewust en dat probeer ik vast te leggen."

Saskia Boelsums is in Nederland geboren, maar groeide op in Iran en Curaçao. Ze studeerde grafische en ruimtelijke vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen. Sinds 2013 is Boelsums helemaal gericht op fotografie en verwierf daarmee een groot aantal internationale nominaties en bekroningen. Ze exposeerde recent in onder andere Berlijn, Londen, New York en Moskou en deed deze zomer met zestien landschappen mee aan Fotofestival Naarden. Haar werk is ook te zien via Facebook, Instagram en www.saskiaboelsums.nl.

Landschapsfotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Boelsums is een van de halve finalisten bij de verkiezing Kunstenaar van het jaar. Op de lijst staan vijfentwintig grootheden uit de hedendaagse Nederlandse kunst zoals Marlene Dumas, Sam Drukker, Erwin Olaf en Henk Helmantel. Tot en met 30 december in Kasteel Groeneveld.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!