Baarnsche Courant - Lichaam van Anne Faber aangetroffen
Logo baarnschecourant.nl

Lichaam van Anne Faber aangetroffen

Het lichaam van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht is vandaag, donderdag 12 oktober, gevonden in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood. Anna Faber werd sinds vrijdag 29 september vermist. Ze maakte een fietstocht. In Baarn maakte ze die avond nog een selfie. Daarom is de eerste dagen van haar vermissing in Baarn naar haar gezocht.

Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het de 25-jarige Anne Faber is, die sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige verdachte die op 9 oktober werd aangehouden, is verhoord en heeft de politie woensdagavond laat informatie gegeven over de plaats waar het lichaam van Anne verborgen was. Dit betrof het bosgebied in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. Daar werd inderdaad een lichaam gevonden.

De familie is direct op de hoogte gesteld. De verdachte wordt nog verder verhoord. Zijn gangen worden nagegaan vanaf het moment dat Anne op vrijdag 29 september verdween, om erachter te komen wat er precies gebeurd is. Hij is donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris; deze heeft besloten dat de verdachte langer vast moet blijven.

Forensische experts onderzoeken het gebied rond de vindplaats van het lichaam van Anne. Dat gebied is daarvoor afgezet. Haar lichaam zal worden onderzocht door het NFI.

De politie, het Openbaar Ministerie en de betrokken gemeentes leven mee met de nabestaanden. Met de familie van Anne prijzen zij de immense betrokkenheid van vele mensen en zijn dankbaar voor alle hulp en medeleven.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!