Baarnsche Courant - Gratis kunstwerk bezoekers Kunsthuis Baarn
Logo baarnschecourant.nl

Gratis kunstwerk bezoekers Kunsthuis Baarn

BAARN - Kunsthuis Baarn sluit bijna haar deuren voor dit jaar. In de herfst en winter is het te koud en vochtig om te exposeren in het monumentale Koetshuis in de Pekingtuin. Om het verwachte grijze weer dit weekend te compenseren krijgen de eerste 50 bezoekers op zondag 8 oktober een gratis kunstwerk(je). Het Koetshuis is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Het Kunsthuis heeft zijn laatste tentoonstelling van dit jaar extra speciaal gemaakt door aan de Oudheidkamer van Baarn te vragen om de tentoonstelling 'Baarsche Kunscht voor boeren, burgers en buitenlui' van extra informatie te voorzien. Dit heeft de Oudheidkamer met een zeer mooie wandversiering gedaan. Een prachtige aanvulling op de kunstwerken van het Kunsthuis zelf. De tentoonstelling is een tocht door de tijd geworden.

Kunstenares Anne-Marie Mackor neemt bezoekers mee naar de Renaissance met haar mixed media portretten. Ruud Bijman laat in zijn schilderijen, op zijn geheel eigen wijze, Jeroen Bosch en Salvador Dali herleven. De klassieke oude figuurstukken komen in het mixed media werk van Katja Sobrino werkelijk tot leven, de ogen volgen u overal. Aan het poëtische werk van Nadine Rol kunnen bezoekers zien, dat oude boeken niet stoffig zijn, maar heel levendig. Diverse stofjes hebben de kleine werkjes van Heleen Ferguson, maar zeker niet stoffig. Het zijn prachtige kleine wereldjes op zich.

Het abstracte textielwerk van Jessica van den Heuvel brengen aanwezigen weer naar het nu, maar Jessica maakt gebruik van de oude ambacht van het weven van stof waardoor er een krachtige combinatie van oud en nieuw ontstaat. Oud textielwerk is te zien op de schilderijen van Tineke de Boer. Zij heeft diverse figuren in Spakenburgse klederdracht geschilderd. Klederdracht is ook te zien in het knipwerk van Liesbeth Veldhuizen. Voor het eerst is van Liesbeth Velthuizen ook een groot ruimtelijk knipwerk te zien. Het werk van Ton Griffioen bekijkt alles met een nostalgische knipoog.

Leida Wagenaar en Hanke Leerink nemen geïnteresseerden weer mee terug in de tijd, met werken van keramiek, één van de oudste ambachten die er bestaat. Leida laat prachtig geglazuurde huisjes zien. Terwijl Hanke de schoonheid van eenvoud laat zien. Van de eenvoud naar de drukte met het werk van Albert van der Heide. Hij neemt de kijker mee naar het theater in de jaren twintig. Het gelach en de rinkelende glazen zijn bijna te horen.

Sylvain van Staveren laat mensen de tijd juist even vergeten, in zijn eigen kleurrijke abstracte wereld. Tamara Bijleveld-Coene brengt ze daarna weer met beide benen terug op aarde, bijna letterlijk met haar steen en brons sculptuur verscholen tussen aarde en groen. Net als Tamara laat Hanz Art in een groot schilderij de natuur zien, die komt en ook gaat al eeuwenlang.

Het werk van Tubien van Wulften brengt bezoekers weer terug bij zichzelf met haar kleinste zelfportrettenreeks ooit in het Koetshuis, maar zeker de moeite waard om te bekijken. Tegenover het kunstproject van Hanz Art, Ruud Bijman, Nadine Rol en Rob van de Pijpekamp. Met hun foto-installatie 'Ingelijst' willen ze juist de grootste portrettengalerij ooit in het Koetshuis maken. Elke bezoeker kan een foto laten maken en op deze manier onderdeel van de geschiedenis van het Kunsthuis Baarn worden.

De tentoonstelling 'Baarnsche kunscht voor boeren, burgers en buitenlui' in het Koetshuis in de Pekingtuin is nog tot en met zondag 15 oktober te bekijken.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!