Baarnsche Courant - Natuurfotograaf Yvette van den Berg exposeert bij juwelier Van Doorm
Logo baarnschecourant.nl

Natuurfotograaf Yvette van den Berg exposeert bij juwelier Van Doorm

De oplettende lezer heeft woensdag niet over het hoofd gezien dat in het artikel over de expositie van natuurfotografe Yvette van den Berg bij juwelier Van Doorm een aantal storende fouten stond. Daarom op deze plek de gecorrigeerde versie.

"Mijn missie is de schoonheid van de natuur vastleggen en delen." Natuurfotograaf Yvette van den Berg uit Lage Vuursche exposeert sinds afgelopen week in de etalage van juwelier Van Doorm in de Brinkstraat.

Tussen de sieraden prijken, met name, herfstfoto's. Tot half november zijn de foto's te zien. Daarna doet Sinterklaas zijn intrede in de etalages van de juwelier. "Eerder hadden we sculpturen. Nu foto's. Wij werken met natuurlijke materialen en schittering. Het thema is dan ook 'Natuurlijk schitterend'. Op de foto's is de natuur te zien in al haar schitterende kleuren. Dat combineert leuk", aldus Edwin van Doorm.

Yvette van den Berg is in het dagelijks leven eventmanager bij MTH accountants&adviseurs. MTH is hoofdsponsor van het MTH Open dubbel tennistoernooi bij de Baarnse tennisvereniging de Geeren waarvan Edwin van Doorm een van de organisatoren is. Zo zijn beiden met elkaar in contact gekomen. "Yvette liet mij een paar foto's zien. Ik vond ze schitterend. Daarom heb ik haar ruimte aangeboden in mijn winkel om te exposeren", legt Van Doorm uit. Het is de eerste expositie van Yvette van den Berg.

"Ik ben graag buiten. Dat zijn voor mij geluksmomentjes. Op mijn Linkedinpagina heb een tekst en foto geplaatst over positiviteit: 'Het is mijn missie om de schoonheid van de natuur te delen en mensen te laten verwonderen zoals ikzelf ook steeds weer betoverd raak door alles wat zich voor mijn lens aandient. De rust en inspiratie die mij dat geeft, is iets wat in het licht mag staan.' Buiten in de natuur zijn zorgt voor verlaging van het stressniveau. Dat is bewezen", legt Van den Berg uit. Van Doorm knikt instemmend.

Edwin van Doorm heeft daar nog een anekdote over. "Als wij onze etalages wisselen, doen we dat snel, binnen een dag. Onze vorige etaleur was een keer bezig en op een gegeven moment ging hij naar buiten voor zijn lunchpauze. Ik vond het lang duren en was bang dat hij niet alles op tijd klaar zou krijgen. Op een gegeven moment kwam hij weer terug. Hij had nieuwe energie opgedaan en vervolgende zijn werkzaamheden sneller. En was op tijd klaar." Van den Berg vult aan: "Blijf niet achter je bureau zitten in je pauze, ga er tussenuit."

Hoewel Yvette van den Berg fulltime werkt, maakt ze tijd vrij voor haar foto's. "'s Ochtends voordat ik naar mijn werk ga, ga ik fotograferen. Vooral 's zomers. Dan is het om half zes al licht. Dan kan ik mooi een uur meepakken voordat ik naar mijn werk ga. Ik kan niet uitleggen hoeveel energie dat geeft. De mooiste plaatjes schiet ik 's ochtends vroeg van de ontwakende natuur."

Over de expositie: "Sieraden zijn emotie, de etalage ook. Ik wil geen foto's verkopen, maar emotie ophangen op plekken waar stress is of juist waar al ontspanning is. Want je kunt je aan de natuur nooit ergeren. Ik wil mensen graag verbinden met de natuur. Als je er geen tijd voor hebt of je ziet het niet, dan heb ik het voor je gefotografeerd. Ik fotograaf zolang mijn smartphone een camera heeft. Ik deel ze op Facebook. Begin 2016 begon ik te denken dat ik misschien mijn missie in het leven hebt ontdekt. Ik ben er sindsdien veel intensiever mee aan de gang gegaan, ook met het delen met mensen. We zullen zien welk effect dat heeft op de lange termijn", blikt Van den Berg vooruit.

Sinds 2006 woont de geboren Rotterdamse in Lage Vuursche. "Vanaf mijn zesde woon ik in 't Gooi en omgeving. Ik heb ook altijd iets gehad met paarden en honden. Ik kan mijn werk bij MTH zo goed doen door de ontspanning die ik vind in de natuur. Dat probeer ik ook over te dragen aan mijn collega's." De meeste foto's bij Van Doorm zijn gemaakt in Baarn en omgeving. Maar ook de Veluwe en de wilde paarden in de Oostvaardersplassen zijn op de gevoelige plaat vastgelegd.

Zie ook www.yvettenatuurfotografie.nl

Tekst en foto Christine Schut

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!