Baarnsche Courant - Beelden overval snackbar Sofie vrijgegeven
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Caspar Huurdeman

Beelden overval snackbar Sofie vrijgegeven

BAARN - De politie heeft beelden vrijgegeven van de overval op cafetaria Sofie op de hoek van de Pompstraat en de Sparrenlaan op vrijdagavond 8 september. In het tv-programma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht is hier woensdag aandacht aan besteed.

Twee met messen gewapende mannen rennen op vrijdagavond 8 oktober snackbar Sofie aan de Pompstraat in Baarn binnen. Ze bedreigen de eigenaresse. Haar kinderen, die boven in de woning zijn, komen naar beneden en zien hoe hun moeder wordt overvallen. Het gebeurt vlak voor 22.00 uur. Het is bijna sluitingstijd en de eigenaresse is de zaak aan het schoonmaken. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de overvallers binnenkomen en de vrouw bedreigen. Eén van de mannen haalt de kassa leeg. De ander gaat de keuken in, waar hij de portemonnees van de bezorgers vindt.

De eigenaresse woont met haar gezin in de woning boven de cafetaria. De kinderen (8 en 13 jaar) komen op het tumult af en zien wat er gaande is. De moeder roept dat ze afstand moeten houden. De oudste van de twee wil zijn moeder helpen en loopt een stukje haar kant op. De overvallers schreeuwen en gebaren dat ze weg moeten blijven. Dan houden de overvallers het voor gezien en rennen de zaak uit. Ze rennen de Verbindingsweg in. Ondertussen belt de eigenaresse 112. De politie zoekt, onder meer met een politiehond, in de omgeving naar de mannen. Maar de mannen worden niet aangetroffen.

Op de bewakingsbeelden zijn de overvallers niet heel goed te zien. Het kan zijn dat ze bivakmutsen dragen of dat ze hun capuchon helemaal hebben dichtgetrokken. De ene verdachte lijkt langer en dunner dan de andere verdachte.

De politie is op zoek naar getuigen. Op het moment van de overval was er aan de overkant van de weg in een van de woningen een feest gaande. Mogelijk hebben de bezoekers van dat feest iets gezien. Ook hopen ze dat er mensen zijn die de overvallers aan de hand van de bewakingsbeelden herkennen.

Herkent u de overvallers of heeft u andere informatie die kan helpen de daders te vinden, bel dan één van de tipnummers: 0800 - 6070 of meld Misdaad anoniem: 0800 - 7000. Online een tip geven kan ook, met het meldformulier op www.politie.nl of www.meldmisdaadanoniem.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!