Baarnsche Courant - Pauluskerk Baarn in teken van G. F. Händel
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Johan Bosgra

Pauluskerk Baarn in teken van G. F. Händel

BAARN - Vandaag, dinsdag 12 september om 12.30 uur, klinkt al weer het laatste Lunchconcert van deze zomer in de Pauluskerk op de Brink in Baarn.Tijdens dit concert zullen werken worden uitgevoerd van Georg Friedrich Händel (1685 - 1759) door sopraan Paulien van der Werff, barokvioliste Ingrid Lubbers en organist/klavecinist Richard Vos.

Händel wordt weleens spottend 'broodschrijver' genoemd. Dit geldt zeker niet voor de werken die tijdens dit concert zullen worden uitgevoerd. De Neun Deutschen Arien voor sopraan, viool en continuo, waarvan Paulien van der Werff er een viertal zal uitvoeren, zijn van ongekende schoonheid. Ook zal Van der Werff de kleine - zelden uitgevoerde - cantate Salve Regina voor sopraan, strijkers en continuo uitvoeren.

Naast vocale werken staan er ook een aantal instrumentale werken op het programma. Händel componeerde in totaal 8 suites voor klavecimbel. Richard Vos zal enkele delen uit de laatste suite in f-Moll spelen. Deze suites voor klavecimbel staan te boek als vroege werken. In 1720 werden ze voor het eerst uitgegeven.

Samen met violiste Ingrid Lubbers zal Vos de Vioolsonate in D en het Allegro in C-Moll uitvoeren. Dit laatste lunchconcert in deze zomerreeks begint dinsdag 12 september om 12:30 uur in de Pauluskerk op de Brink in Baarn en duurt ongeveer drie kwartier. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de musici.

(Foto: Johan Bosgra)

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!