Baarnsche Courant - Oud-Baarnaar schrijft boek
Logo baarnschecourant.nl

Oud-Baarnaar schrijft boek

BAARN - Orendi-De doem van mijn vader verscheen afgelopen lente 2017 bij Uitgeverij Tobi Vroegh. In dit spannende faction verhaal doet auteur Erik Orendi verslag van een historische en psychologische zoektocht vanuit het Baarn van zijn jeugd door Duitsland, Oost-Europa en Siberië.

Orendi (1958) heeft iets onder de leden. Iets dat al in zijn familie broeit sinds zijn voorvaderen in de twaalfde eeuw naar Transsylvanië trokken, het land van Vlad Dracula, de bloeddorstig heerser. Waarmee is hij besmet? En waarom? Is het omdat zijn vader op zijn vijfde verdween? Of is het al voor zijn geboorte ontstaan?

Kleurrijk en speels

Aan de hand van kleurrijke anekdotes, meeslepende verhalen en speelse wetenswaardigheden gaat Orendi op zoek naar antwoorden. Hij onderzoekt de verwarring over zijn afkomst en ondervraagt uiteindelijk zijn vader in Zuid-Duitsland aan het Bodenmeer.

De auteur ontwart de geheimen van zijn vader Gerhard: tijdens WO II student uit Roemenië op een Duits patrouillevliegtuig. Daarna tien jaar dwangarbeider in Siberië. Tot zijn oude dag cipier met een sleutelbos waarmee hij de deur naar de vrijheid kon openen.

Orendi – De doem van mijn vader is het derde boek van Erik Orendi. Het is eenvoudig te bestellen via de (online) boekhandel.

Auteur Erik Orendi woonde van 1964 tot 1979 in Baarn. Zijn moeder, Ada Klijn, dochter van Jan Klijn (in de jaren '40-'60 huisarts en directeur Baarns Ziekenhuis) overleed in 2002. Een (klein) deel van het verhaal speelt in Baarn (onder andere Het Baarnsch Lyceum).

Orendi - De doem van mijn vader, Auteur: Erik Orendi, Prijs: € 15,95, ISBN: 9789078761570

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!