Baarnsche Courant - Jubileumconcert Baarnse Muziekkring
Logo baarnschecourant.nl

Jubileumconcert Baarnse Muziekkring

BAARN - De Baarnse Muziekkring bestaat dit jaar 50 jaar. Al gedurende een halve eeuw organiseert deze stichting jaarlijks met veel succes series kamermuziekconcerten. Vele bekende musici hebben op deze concerten gespeeld. Om dit jubileum te vieren wordt op zondag 10 september in Kasteel Groeneveld een speciaal concert georganiseerd, waarmee het seizoen 2017-2018 feestelijk wordt geopend. De bezoekers van dit concert zullen worden onthaald op een hapje en een drankje.

Tijdens het concert zal het bekende Storioni Trio optreden. Leden van dit ensemble zijn: Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) en Marc Vossen (cello). Het Storioni Trio is opgericht in 1995 en is vernoemd naar Laurentius Storioni uit Cremona, de bouwer van de viool uit 1794 die wordt bespeeld door Wouter Vossen.

Het Trio heeft een zeer breed repertoire, van klassiek tot hedendaags, en heeft zich ontwikkeld tot specialist van het tripelconcert (concert voor pianotrio en orkest). Hun opname van het tripelconcert van Beethoven kreeg dan ook, niet onverwacht, veel lovende recensies in de internationale media.

Het Trio zal twee parels van het kamermuziekrepertoire spelen. Het gaat om de Notturno in Es, opus 148, van Schubert en het Pianotrio in Bes, opus 99, van dezelfde componist. Schubert schreef beide werken in zijn laatste levensjaar, een buitengewoon productief jaar waarin hij een groot aantal meesterwerken schreef.

Het concert vindt plaats op zondag 10 september in Kasteel Groeneveld in Baarn. Het begint om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur. De toegangsprijs bedraagt € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen t/m 12 jaar (contant te betalen, want pinnen is niet mogelijk).

Belangstellenden kunnen reserveren per e-mail: info@baarnsemuziekkring.nl of telefonisch 035-6409392. De kaarten liggen dan klaar bij de ingang van het kasteel voor aanvang van het concert (afhalen tot 15 minuten voor aanvang). Natuurlijk zijn er ook kaarten te verkrijgen aan de zaal, voor aanvang van het concert.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

De weekmarkt moet worden gemoderniseerdReageren!