Baarnsche Courant - Muziek na de markt met Symfonisch Blazers Collectief Nederland
Logo baarnschecourant.nl

Muziek na de markt met Symfonisch Blazers Collectief Nederland

BAARN - Het Symfonisch Blazers Collectief Nederland (SBCN) is een Nationaal Symfonie Kamerorkest bestaande uit professionele musici en zeer goede amateurs. Dirigent en artistiek leider is Henk de Graaf, voormalig soloklarinettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en solospeler op Stingray BravaTV, een Nederlandse TV cultuurzender waar sinds 2012 een groot aantal prachtige klassieke concertproducties van hem te zien zijn in zowel solo met orkest als in diverse kamermuziekformaties op fraaie locaties zoals kastelen, musea, paviljoenen en kerken.

Het SBCN gaf vorig jaar al diverse concerten gedurende de Vier Windstreken Tour door Nederland (onder andere in de Oud-Lutherse Kerk en Maarten Lutherkerk te Amsterdam, Waterstaatkerk te Hengelo, Euromastpark te Rotterdam tijdens de Dag van de Romantische Muziek, De Keukenhof tijdens het internationale bloemenfestijn te Lisse, Het Cultureel Festival te Baarn etcetera).

Het Ensemble richt zich op werken voor kamerorkestbezetting van onder andere Mozart, Haydn, Schubert ,Ravel, Mendelssohn, Debussy, Chopin, Bruch, Rameau, Dvorak, Beethoven ,Bach, Brahms, Rossini, Tschaikovsky, met medewerking van jonge talentvolle solisten uit binnen- en buitenland.

Het Symfonisch

Blazers

Collectief Nederland maakt regelmatig video registraties voor Stingray Brava waarvan onlangs werden opgenomen het pianoconcert nr.23 KV 488 met de Russische jonge talentvolle soliste Aliya Iskhakova en symfonie nr. 40 KV 550 van Mozart. Deze zullen in het najaar regulier op Stingray Brava worden uitgezonden.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!