Baarnsche Courant - Baarn viert Prinsjesdag
Logo baarnschecourant.nl
Foto: www.pauluskerk-baarn.nl

Baarn viert Prinsjesdag

Baarn viert dit jaar Prinsjesdag. Er zijn dinsdag 19 september verschillende activiteiten in de gemeente.

Prinsjesdag Ontbijt

Aanvang 7.45 uur. Het Prinsjesdag Ontbijt (bijeenkomst genodigden). In De Stal van Restaurant Lage Vuursche met ondernemers uit het Platform Ondernemend Baarn met het Prinsjesdag thema 'Tijd om elkaar te vinden' in Vorstelijk Baarn.

Prinsjesdag Les

Op en rond Prinsjesdag. Prinsjesdag krijgt extra aandacht op diverse basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Op verschillende manieren wordt ingegaan op de betekenis van Prinsjesdag en onze democratie.

Prinsjesdag Lezing

Aanvang 10.30 uur. De Prinsjesdag Lezing in de Pauluskerk op de Brink in samenwerking met de Oranjevereniging Baarn. Mevrouw Overweel gaat in op de historie van Prinsjesdag in relatie tot Paleis Soestdijk.

Prinsjesdag Concert

Aanvang 11.30 uur. Het Prinsjesdag Concert vindt plaats in de Pauluskerk op de Brink. Diverse musici van Muziek & Dans Baarn zullen klassieke muziek ten gehore brengen.

Prinsjesdag Troonrede

Aanvang 12.30 uur. De Prinsjesdag Troonrede. Live meekijken naar Den Haag op een groot scherm in de Pauluskerk op de Brink voor publiek, ondernemers en gemeente met medewerking van de lokale omroep RTV Baarn. Een elegante hoed dragen wordt op prijs gesteld!

Prinsjesdag Hoedenshow

Aanvang 14.30 uur. De Prinsjesdag Hoedenshow. Een HATwalk bij de Laanstraat 16A in hartje Baarn samen met hoedenontwerpster Herma de Jong met mooie Prinsjesdag hoeden en een speciale oranje-loper met dansers van balletschool Marut Jorquera.

Prinsjesdag Rondleiding

Aanvang 16.00 uur. De Prinsjesdag Rondleiding (met korting op de entree prijs). In Paleis Soestdijk is een speciale rondleiding met een gids voor alle inwoners van Baarn en omstreken. Kaartjes via Paleis Soestdijk.

Prinsjesdag Gala

Aanvang 20.15 uur. Het Prinsjesdag Gala. In Theater de Speeldoos met de eerste Baarnse Troonrede door Burgemeester Röell, het Gouden Koffertje vol met prijzen en een mooi bandoneonconcert van Carel Kraayenhof (met de "traan van Maxima"). Kaartjes via Theater Speeldoos Baarn.

Verder zullen verschillende ondernemers en winkeliers op en rond Prinsjesdag extra activiteiten organiseren. Bijvoorbeeld: de Prinsjesdag Proeverij op Hoeve Ravenstein, waar gratis Prinsenkaas te proeven is (op 16 en 19 september).

Zie ook www.vorstelijkbaarn.nl/agenda (19 september)

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!