Baarnsche Courant - Lunchconcert in Pauluskerk
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Johan Bosgra/Studio Bosgra

Lunchconcert in Pauluskerk

BAARN - Dinsdag 29 augustus kunnen liefhebbers in het wekelijkse lunchconcert in de Pauluskerk luisteren naar hedendaagse accordeonmuziek. Accordeoniste Erica Roozendaal brengt een uiterst gevarieerd programma. Zo zijn twee twee liederen van Bredero te horen, speciaal bewerkt voor accordeon.

Het accordeon is een tamelijk jong instrument. Het kreeg zijn huidige vorm rond 1850 en werd in die tijd snel populair in de Russische volksmuziek. Van daaruit verspreidde het zich door heel Europa en Noord- en Zuid-Amerika. Het kreeg een plek in heel verschillende muziekstijlen als Tango, Klezmer en het Nederlandse levenslied, maar ook in de klassieke muziek. Erica neemt u mee in de hedendaagse accordeonmuziek. Zo speelt ze onder andere muziek van de Deense componist Bernt Sørensen, maar ook haar eigen compositie bij de Stiltegedichten van Ida Vos. Deze zomer werkt Erica aan een CD-opname van haar project 'Arquitecturas del Silencio'.

Erica Roozendaal studeerde accordeon aan het Koninklijke Deense Conservatorium in Kopenhagen en aan het Noorse Conservatorium in Oslo. Door haar belangstelling voor nieuwe muziek werkt ze samen met componisten uit diverse landen en muziekculturen. Zo ontstonden talrijke solostukken maar ook werken voor kamerorkest. Samen met componisten als Hafdis Bjarnadottir (IJsland), Farshid Samandari (Iran) en Igor Iofe (Rusland) verkent ze de klanken van het accordeon.

Het lunchconcert begint dinsdag 29 augustus om 12.30 uur in de Pauluskerk op de Brink in Baarn en duurt een klein uur. De toegang is vrij en reserveren is niet nodig. Aan de uitgang is er een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor de musici.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat de raad zich verzet tegen vervangen winkelruimte door woonruimte in de BrinkstraatReageren!