Baarnsche Courant - Nog aantal kaarten Royal Run
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Paleis Soestdijk

Nog aantal kaarten Royal Run

BAARN - De inschrijving voor de Royal Run 2017 is gesloten, kaarten zijn in Baarn alleen nog verkrijgbaar bij Kiddie Kinderschoenen in de Laanstraat. Zondag 27 augustus wordt de Royal Run voor de vierde keer gehouden.

Een kleine 3.000 deelnemers zal, al rennend door het park, gaan genieten van Paleis Soestdijk. Deelnemers kunnen kiezen om 3.5 km, 7 km of 10.5 km te lopen door het park en de bossen van Paleis Soestdijk. Ze lopen die dag niet alleen langs het beroemde bordes van Paleis Soestdijk, maar ook door het bos achter het paleis. Dit bos is normaal hermetisch gesloten voor alle bezoekers, maar deze dag speciaal en exclusief voor de Royal Run deelnemers geopend.

Het evenement bestaat uit drie onderdelen. De CAS Kids Run, de individuele loop en de Rainforest Business Run.

De Start van de CAS Kids Run van 1.300 meter is om 11.00 uur. De start Individueel en Run for the Forest Teamloop: 3.5 km om 11.30 uur, 7.0 km om 12.15 uur en 10.5 km om 13.30 uur. Het evenement vindt plaats in het park en de bossen van Paleis Soestdijk in Baarn. Alle deelnemers lopen als een modern defilé eerst langs het beroemde bordes van het paleis en daarna via het park het Koninklijke bos in. Er is gratis busvervoer voor alle deelnemers: van de aangewezen parkeerterreinen en het treinstation van Baarn naar het paleis.

De Royal Run is een hardloopfeest. Het startschot wordt gegeven door het eeuwenoude kanon van de Stadskannoniers uit Amersfoort en er zijn jonkvrouwen en lakeien aanwezig om iedereen welkom te heten of mee op de foto te gaan. Er is veel muziek en na afloop is er ruimte voor een drankje en/of hapje op het gezellige foodcourt gelegen direct na de finish. Ook kan desgewenst nog een bezoek worden gebracht aan het paleis, waar gastheren en -vrouwen een rondleiding verzorgen.

Kosten

De individuele inschrijving bedragen voor kinderen € 8,50 en voor volwassen € 19,50 inclusief toegang tot het park van Paleis Soestdijk. Tevens kunnen supporters, vrienden of familie tegen een gereduceerde prijs toegangskaarten kopen voor toegang tot het park. Ook bestaat de mogelijkheid het paleis zelf te bezoeken. Hiervoor kunnen apart, ook door de deelnemers aan de Royal Run, toegangskaarten worden gekocht.

De deelnemers die per auto komen, zullen worden verwezen naar twee parkeerplaatsen. De meeste deelnemers van buiten kunnen met hun auto terecht op Industrieterrein Noordschil (bij Nijhof). Ook Studio Baarn heeft haar parkeerterrein beschikbaar gesteld. Tevens kan er worden geparkeerd bij het NS station Baarn.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!