Baarnsche Courant - Beiaardconcert Arie Abbenes
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Johan Bosgra

Beiaardconcert Arie Abbenes

BAARN - Vrijdagavond 11 augustus tussen 20.00 en 21.00 uur vindt het zesde en tevens laatste concert in de serie zomeravondconcerten plaats op het carillon van de Paulustoren aan de Brink in Baarn. Gastbeiaardier Arie Abbenes neemt die avond plaats achter het klavier van de Eijsboutsbeiaard.

Arie Abbenes was lange tijd stadsbeiaardier van Asten, Tilburg, Eindhoven en Oirschot. Van 1985 tot 2011 stadsbeiaardier van Utrecht. Gaf les aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en aan de Nederlandse Beiaardschool (HKU, faculteit Muziek). Associate Professor of Music aan Indiana University te Bloomington, Indiana (USA). Vervulde daarnaast vele functies in de verwante organisatorische – en adviserende sectoren. Maakte een tiental cd-opnames en vele radio-opnames, de meeste op de beiaard van de Utrechtse Domtoren. Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar het bewerken en spelen van "oude muziek" voor beiaard en het begeleiden van beiaard-restauratieprojecten.

De Beiaardbespeling te Baarn op 11 augustus van 20.00 tot 21.00 uur door Arie Abbenes, oud stadsbeiaardier van Utrecht        

1. Sonata - Andreas Parcham
2. Zomerse Nederlandse liedjes : a. Die Zomerdag - Neckheim/Goemans, b. Bloesem van Seringen - Scheffer/Dunk, c. Je bent als een wilde orchidee - Willy Rex, d. Aan de Amsterdamse grachten - Pieter Goemans                        
3. Partite diversi di follia - Bernardo Pasquini (1637-1710)        
4. Gitaarcomposities: - Austin Barrios, a. El sueno de la muneca (1885-1944), b. Confesion, c. Valse III
5. La Berg-op-Zoom - Louis de Caix d'Hervelois, a. Grave et marqué - vitte (1748), b. Grave, c. Air, d. La Monpezat
6. Salonmuziek: a. El Choclo - tango - Àngel Villoldo, b. Glühwürmchen Idyll - Paul Lincke, c. Con Sentimento - tango - Arie Malando, d. Whispering - foxtrot - John Schonberger, e. Gaviotta - A Puruvian Walz - Melle Weersma, f. Nola - Novelty Fox - Felix Arndt

Bijschrift: Het carillon van de Pauluskerk. (Foto: Johan Bosgra)

3 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!