Baarnsche Courant - Strijd om Baarnse Literatuurprijs barst los
Logo baarnschecourant.nl
Vorig jaar reikte de uitgever van de Baarnsche Courant, Dick Naafs, de Publieksprijs uit.
Vorig jaar reikte de uitgever van de Baarnsche Courant, Dick Naafs, de Publieksprijs uit. (Foto: Christine Schut)

Strijd om Baarnse Literatuurprijs barst los

BAARN - De jury van de Baarnse Literatuurprijs heeft, nu voor het zevende jaar, uit ruim honderd (!) korte verhalen de winnaars aangewezen in de categorieën volwassenen en jongeren. Wie dat zijn, wordt op zaterdag 2 september door burgemeester Röell in de Trouwzaal van het gemeentehuis bekend gemaakt bij de prijsuitreiking (aanvang 11.00 uur). Dit is een vast onderdeel van het Baarnse Cultureel Festival, dat Baarn die hele dag in aangename beroering zal brengen. Genodigden en andere belangstellenden zullen dan verwelkomd worden door de coördinatoren Thea Kramer, Michiel Schrijver en Dick Vermeij. De laatste zal de auteurs en de jury voorstellen in een boeiend programma waarin ook de winnende verhalen worden voorgelezen en dat verder gelardeerd is met muziek.

Twaalf verhalen

Onder leiding van Jaap Lemereis, de nieuwe voorzitter, heeft de jury haar voorkeursselectie gemaakt, twaalf verhalen, waaronder de winnaars van de juryprijzen. Deze zullen aan het lezerspubliek worden gepresenteerd in de Baarnsche Courant, op de website van die krant, in de bibliotheek en op de website van het festival.

In ieder nummer van de Baarnsche Courant verschijnen vanaf maandag 7 augustus twee verhalen, zes per week. Deze verhalen, over het thema De ontmoeting, worden in willekeurige volgorde aangeboden. Na twee weken, dus op 19 augustus, zijn alle twaalf creaties gepubliceerd. Vanaf maandag 7 augustus zijn alle verhalen ook digitaal te lezen op deze website onder het tabblad 'Baarnse Literatuurprijs'.

Lezersprijs

Lezers kunnen binnenkort, als alle verhalen zijn gepubliceerd, vanaf zaterdag 19 augustus, via deze website hun stem uitbrengen op het verhaal dat dit jaar met de eer van de publieksprijs gaat strijken. De prijs wordt uitgereikt bij de prijsuitreiking op 3 september.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!