Baarnsche Courant - Houthakkersfeest Lage Vuursche
Logo baarnschecourant.nl

Houthakkersfeest Lage Vuursche

BAARN/LAGE VUURSCHE - Op 19 en 20 augustus zal in de Kuil van Drakensteyn de 31e editie van het Houthakkersfeest worden gehouden. Het Nederlands Kampioenschap Sculptuurzagen is een vast tweedaags onderdeel van dit evenement. Nieuw dit jaar is dat de bosarbeidwedstrijden (spectaculair hakken, zagen en klimmen) nu op beide dagen plaatsvinden. Van de landelijke onderlinge wedstrijden van het opleidingsbedrijf Helicon zal in de Lage Vuursche om de finale gestreden worden.

Naast de competities is er voor iedereen én de hele dag door van alles te beleven. Op verzoek van veel vaste bezoekers is de Jack Russell racebaan terug. Deze keer mag iedereen zijn of haar hond meenemen om deze snelle terriërs uit te dagen. Verder zijn er demonstraties met reddingshonden, roofvogels en schapen drijven.

Er is een informatie- en hobbymarkt waarbij bijvoorbeeld handboogschieten geprobeerd kan worden. Bezoekers vinden allerlei instanties en bedrijven die informatie geven over hun relatie met de natuur en het bos. Daarnaast is er een breed aanbod in natuur-, hout- en hobbyproducten.

Voor de kinderen wordt een compleet speelpark ingericht waarin ze zich uren kunnen vermaken. Het evenement wordt aangevuld met een gezellig horecaplein met foodtrucks en een ruim aanbod aan lekkere hapjes en drankjes. De muzikale afronding wordt verzorgd door bandjes, koren, doedelzakspelers en line-dancing.

Het Houthakkersfeest is op beide dagen gratis toegankelijk vanaf 10.00 uur, er is ruim voldoende parkeergelegenheid rond het evenemententerrein. Op de website www.houthakkersfeest.nl kan de laatste informatie gevonden worden; of volg het evenement op Facebook.

Dit jaar wordt de 31e editie van het Houthakkersfeest georganiseerd en daarmee is dit evenement een vast onderdeel geworden in de kalender van zomeractiviteiten in de regio Baarn en Soest. Het evenement is ooit begonnen als een gezellig feestje in de oude dorpskern van Lage Vuursche. Daarbij is altijd uitgegaan van de doelstelling dat het feest een speelse verbinding wil leggen tussen publiek en het bos. Met het uitbreiden van de bosarbeid wedstrijden en houtsculptuur zagen heeft het Houthakkersfeest nu landelijke bekendheid met jaarlijks rond 20.000 bezoekers. De unieke locatie in het recreatiegebied De kuil van Drakensteyn geeft deze twee dagen een extra dimensie; sfeervol recreëren midden in het bos en in de buurt van het kasteel Drakensteyn.

Het houthakkersfeest wordt georganiseerd door Stichting Houthakkersfeest Lage Vuursche in samenwerking met Staatsbosbeheer, Gemeente Baarn en met financiële hulp van een aantal sponsoren.

2 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!