Baarnsche Courant - Ook zwembad Amerpoort goedgekeurd
Logo baarnschecourant.nl

Ook zwembad Amerpoort goedgekeurd

BAARN - Naast de zwembaden De Trits en Dolfijn (Sherpa) is ook het zwembad van zorginstelling Amerpoort goedgekeurd. Daarmee voldoen alledrie de (semi) overdekte openbare zwembaden in de gemeente Baarn aan de door de overheid gestelde eisen. "Ons zwembad wordt om het jaar geïnspecteerd. Dat is vorig jaar gebeurd. Daar is een aantal aanbevelingen uitgekomen. De daaruit voortvloeiende werkzaamheden worden dit jaar uitgevoerd. Het vervangen van roestvrijstalen bevestigingsmaterialen valt daar onder. Daar wordt op gelet en op gekeurd", meldt een woordvoerder van de zorginstelling.

"Toen wij vorig jaar de richtlijnen hebben gekregen, hebben wij laten onderzoeken of bij ons nog roestvrijstalen bouten waren bevestigd. Die zijn vervangen." Manager Martin Dijkman van zwembad De Trits reageert op vragen van deze krant. Dit naar aanleiding van de brief die minister Plasterk heeft gestuurd aan de Tweede Kamer.

Hierin schrijft Plasterk dat in veel overdekte zwembaden, ondanks een verbod, nog steeds roestvrij staal aanwezig is dat aangetast kan worden door chloor. Eind 2011 kwam een baby in een zwembad in Tilburg om toen twee luidsprekers van het plafond vielen. Ze bleken vastgemaakt met bouten die waren aangetast door chloordampen. Zwembaden moesten voor 1 januari van dit jaar in een rapport aantonen dat er geen roestvrij staal meer op gevaarlijke plekken is. "In De Trits bleken bouten van de glijbaan van roestvrij staal. Die zijn vervangen door het juiste materiaal."

Ook bij zorgorganisatie Sherpa zijn de materialen die moesten worden vervangen ook daadwerkelijk vervangen. "Daarnaast worden we jaarlijks gecontroleerd door RUD Utrecht en huurt Sherpa ook zelf een bureau in om de staat van het zwembad te controleren", meldt een woordvoerder.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat het Baarnse college adviseert rubber korrels niet te verwijderen van sportveldenReageren!