Baarnsche Courant - Trotsmarkt op Landgoed Groeneveld
Logo baarnschecourant.nl

Trotsmarkt op Landgoed Groeneveld

BAARN - Zondag is er weer een gezellige en vooral inspirerende Trotsmarkt bij kasteel Groeneveld te Baarn. Iedere tweede zondag van de maand staan er rond de negentig standhouders klaar om met de bezoekers kennis en passie te delen. Van mode tot olijven en van ambachtelijk brood tot de mooiste leren armbanden.

Als extraatje komt Menno langs met zijn zelfgebouwde zweefmolen. Samen met zijn trekker en woonwagen zal hij de kinderen een glimlach op het gezicht toveren. Extra aandacht besteed hij ook aan de begeleidende muziek. Overal waar hij heen reist is Menno op zoek naar originele muziek waarbij het feestelijke karakter maar soms ook de schoonheid van melancholie een rol speelt. Het lied van het leven, het lied van de liefde.

Een enkele keer houdt een kind niet van lawaai. Geen probleem, dan zet hij de muziek gewoon even uit. Zijn huis op wielen zorgt voor een verrassend effect. "Het is als ik met mijn molen onderweg ben ook echt mijn huis. Ik woon en slaap er dan in. 's Winters zorgt de houtkachel voor een aangename warmte. Vanuit mijn woonwagen bedien ik de zweefmolen. En met mijn tractor reis ik overal naar toe. Dat gaat allemaal niet erg snel maar voor mij snel genoeg", aldus Menno.

Vanwege de te verwachte drukte in verband met een optreden van Racoon bij Paleis Soestdijk, adviseert de organisatie om wandelend of op de fiets te komen. Wie toch met de auto komt, dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. De markt start om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Goed dat het Baarnse college adviseert rubber korrels niet te verwijderen van sportveldenReageren!