Baarnsche Courant - Klokken en kanonnen op Brink Baarn
Logo baarnschecourant.nl

Klokken en kanonnen op Brink Baarn

BAARN - Zaterdag 24 juni houdt muziekvereniging Crescendo een prachtig evenement op de Brink. Vanaf 15.00 uur wordt het publiek verrast met klanken van het jubilerende carillon uit de Pauluskerk. Gastbeiaardier David van der Vlies speelt stukken van Chopin en Mozart maar ook van Belle Perez en Metallica. Daarna wisselen het harmonieorkest Crescendo en het concertorkest Wilskracht uit Amersfoort elkaar af om aan het einde van de middag enkele stukken gezamenlijk ten gehore te brengen.

De finale van de middag, zo rond 16.30 uur, is overweldigend. Beide orkesten samen, onder leiding van dirigent Kees Kramer, spelen Ouverture 1812 van Tsjaikovski. Dit prachtige stuk beeld de overwinning van de Russen op de Fransen in 1812 uit met een vertolking van het Russische volkslied en de Franse Marseillaise. Na de plechtige opening zijn ook de krijgsverwikkelingen goed hoorbaar in dit stuk. Vooral het slot wordt steeds luidruchtiger met de klokken van het carillon en vele kanonschoten. De saluutbatterij van het Bastion RA uit Naarden is aanwezig met drie musketiers en drie kanonniers in Napoleontische kledij. Met oorverdovend geweld komt deze prachtig muziekmiddag tot een einde. Een spektakel voor het hele gezin.

Voor meer informatie zie www.crescendobaarn.nl.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!