Baarnsche Courant - Bijzonder personeel Paleis Soestdijk
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Lisette Stekelenburg

Bijzonder personeel Paleis Soestdijk

BAARN - Wie geluk had, werd dinsdagmiddag gratis rondgeleid door Paleis Soestdijk. En nog door speciale gidsen ook. Cliënten van de Baarnse zorginstelling Amerpoort kregen dinsdagochtend een spoedopleiding tot gids, waarna ze 's middags bezoekers mochten rondleiden. Dit in het kader van de Prokkelweek. Honderd mensen maakten gebruik van de gratis rondleiding.

"Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder", legt initiatiefnemer Priscilla Bitterling (Amerpoort) uit. Ze had het plan bedacht om 'haar' cliënten iets te laten doen met Paleis Soestdijk. "Ik heb het plan bedacht en het paleis benaderd, want het is een indrukwekkende locatie voor onze cliënten. Want onze cliënten hebben allemaal kwaliteiten, die willen ze laten zien", legt Bitterling uit. Rosita Snel regelt de dag namens het paleis. "In de ochtend kregen de cliënten een van onze medewerkers toegewezen die hen gisteren begeleidden. Een uur lang werden ze opgeleid tot gids, gastheer of -vrouw, schoonmaker, tuinman of cateraar. In totaal doen veertien medewerkers van ons en zestien mensen van Amerpoort mee. Drie mensen verzorgen in de Orangerie de lunch."

Meer hierover leest u in de Baarnsche Courant van vandaag, woensdag 14 juni.

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!