Baarnsche Courant - Atletiekdag basisscholen afgelast vanwege werkzaamheden met asbest
Logo baarnschecourant.nl
Archieffoto: Roeland de Bruyn

Atletiekdag basisscholen afgelast vanwege werkzaamheden met asbest

"De vaantjes lagen al klaar en de broodjes waren al gekocht." Irene de Jong, jeugdsportcoördinator bij de gemeente Baarn, is zwaar teleurgesteld. Vanmiddag heeft ze, na overleg met de directeuren van de Baarnse basisscholen, moeten besluiten de jaarlijkse Schoolatletiekdag voor de basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8 af te gelasten. De sportdag zou morgen, donderdag 8 juni, worden gehouden op sportpark Ter Eem. Reden is het verwijderen van asbest van een tribune op het sportpark. 

"We konden een ander veld gebruiken, maar of je nou op tien meter of vijftig meter afstand van de plek aan het sporten bent, het is niet fijn te sporten met 450 kinderen als er allerlei mannen rondlopen die asbest aan het verwijderen zijn. Zeker niet met de harde wind die is voorspeld." De Jong hoorde woensdagavond laat dat het asbest zou worden verwijderd en ze het veld naast de tribune niet konden gebruiken. "De sportdag staat al een jaar op de agenda. Moet dan uitgerekend op die dag dat asbest worden verwijderd? Ik snap het niet. Ik weet niet wie hiervoor verantwoordelijk is, maar wij waren eerder."

Seste-voorzitter Henk van Vulpen vindt het vervelend dat de sportdag is afgelast. Zijn organisatie exploiteert het sportpark namens de gemeente Baarn. "Dat betreuren we ten zeerste. We hadden dinsdagavond regulier planningsoverleg met SRO, Seste en vertegenwoordigers van de sportverenigingen die gebruik maken van het sportpark. SV Baarn meldde toen terloops dat die vereniging donderdag de asbestplaten van het dak van de tribune bij veld 5 zou laten verwijderen. Het atletiektoernooi zou worden gehouden op de atletiekbaan en veld 5. We dachten een goede oplossing te hebben gevonden door het toernooi te verplaatsen van veld 5 naar veld 7, het veld van Eemboys." Hoewel Van Vulpen begrip heeft voor het standpunt van de scholen, vindt hij wel dat ze gemakkelijk hebben gezegd de sportdag af te gelasten. "Er was geen risico voor de gezondheid. De werklui halen de platen er alleen af en stoppen ze meteen in zakken."

"Er is sprake van miscommunicatie", volgens SV Baarn-voorzitter Jan-Willem van der Roest. "Wij hebben vorige week van de aannemer gehoord dat donderdag de asbest zal worden verwijderd. Dat hebben we dinsdagavond in het overleg meegedeeld. We dachten vervolgens een goede oplossing te hebben gevonden door de sportdag op een ander veld te laten houden." 

Christine Schut

In de Baarnsche Courant van vrijdag 9 juni meer over het afgelasten van de sportdag

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!