Baarnsche Courant - Kamer wijst Edith Schippers opnieuw aan als informateur
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Arenda Oomen

Kamer wijst Edith Schippers opnieuw aan als informateur

BAARN - De Tweede Kamer heeft de Baarnse politica Edith Schippers opnieuw aangewezen als informateur voor de kabinetsformatie. Dat gebeurde op woensdag 17 mei in een debat over het vervolg van de formatie na het vastlopen van de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Schippers krijgt de opdracht om op korte termijn de mogelijkheden te verkennen voor de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Eerste en Tweede Kamer. Kamervoorzitter Khadija Arib informeert de Koning over de uitkomst van het debat.
Informateur Edith Schippers heeft dinsdag 16 mei haar eindverslag aangeboden aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. Hierin gaat Schippers in op de vastgelopen onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Zij schrijft dat door gebrek aan overeenstemming over het onderwerp migratie 'de vereiste gemeenschappelijke basis voor voortzetting van de besprekingen en de totstandkoming van een akkoord ontbreekt'. Dinsdagavond heeft ze koning Willem-Alexander geïnformeerd over haar eindverslag als informateur en de daarin vervatte conclusie dat de besprekingen tussen VVD, CDA, D66 en GL niet hebben geleid tot de mogelijkheid van totstandkoming van een kabinet met genoemde partijen.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!