Baarnsche Courant - Edith Schippers geeft opdracht terug
Logo baarnschecourant.nl
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal

Edith Schippers geeft opdracht terug

BAARN - De Baarnse informateur Edith Schippers heeft maandagavond 15 mei meegedeeld dat de formatiegesprekken tussen haar en de onderhandelaars van VVD, D66, CDA en GroenLinks zijn vastgelopen. Dit deed zij in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. "De verschillen zijn gewoon te groot", aldus Schippers, die vanaf 29 maart gesprekken heeft gevoerd met de onderhandelaars van de vier partijen.

In haar persconferentie op maandag 15 mei concludeerde informateur Schippers dat er "ongelooflijk hard is gewerkt, maar dat de inhoudelijke verschillen tussen de partijen te groot zijn". Het onderwerp migratie "bleek de drempel bleek die te hoog was." Ook over de onderwerpen klimaat en inkomen bestond nog geen overeenstemming.

'Informateur Schippers heeft Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib ingelicht over het vastlopen van de besprekingen. Schippers zal haar eindverslag zo snel mogelijk uitbrengen. Binnen een week na ontvangst van het verslag zal de Kamer een debat voeren met als doel om een nieuwe opdracht aan een informateur vast te stellen.

Schippers wordt daarbij opnieuw genoemd als informateur.

Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.

1 reactie
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!