Baarnsche Courant - Laanstraat een kleurrijke straat
Logo baarnschecourant.nl

Laanstraat een kleurrijke straat

De Laanstraat wordt heringericht. Voor de zomer starten de werkzaamheden. Toch heeft de winkelstraat niet zo lang geleden een facelift ondergaan, namelijk tien jaar terug. Toen zijn de lantaarnpalen vervangen door Gard van Hoof. De lantaarnpalen vormen een prachtig gezicht. Er is een andere oplossing de Laanstraat kleurrijker te maken. De oplossing is: licht. Gard vertelt hier meer over.

"Ik heb ongeveer tien jaar geleden de lantaarnpalen geplaatst. Ze zijn erg mooi en gaan nog jaren mee. Het zijn koperen palen, die staan zeker 50 jaar. Het zou erg zonde zijn ze te verwijderen. Natuurlijk wil iedereen weleens wat nieuws of iets wat moderner is. Ik heb daar de perfecte oplossing voor: licht!" Gard van Hoof heeft al eerder een probleem opgelost met licht, in Breda. Hier heeft hij, met zijn bedrijf De Nood, de Willemstraat omgetoverd in een kleurenpalet. "De 'oude' lantaarnpalen zijn moderner gemaakt met kleurenlicht. Ziet er veel leuker uit, kunnen de oude palen blijven staan. Met Koningsdag maak je de lichten oranje. Het kan allemaal. Zo kan je er ook voor zorgen dat de lichten automatisch dimmen. Het verandert de hele sfeer en dat met simpel licht," aldus Gard van Hoof.

Madelief Boon

2 reacties
Meer berichten

Wat vindt u?

Op 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou ik in Baarn stemmen opReageren!