Scarbo pianistencollectief.
Scarbo pianistencollectief. Jasper Bon

Alle 27 etudes van Chopin door zestien pianisten

19 mei 2019 om 09:58 Uit-cultuur/nieuws

BAARN Zondag 26 mei zal om 15 uur een bijzonder concert plaatsvinden. Zestien pianisten van het Scarbo pianistencollectief zullen dan alle etudes van Chopin uitvoeren. Etudes zijn eigenlijk oefenstukken om technische problemen op te lossen. Maar Chopins etudes zijn dermate briljant gecomponeerd dat ze tot op heden tot het standaard repertoire van de pianoliteratuur behoren. Elke etude van Chopin is een uitdaging voor de pianist en een lust voor het oor van de luisteraar.

Het Scarbo Pianistencollectief speelt al 15 jaar in de Witte Kerk te Baarn, en voorts organiseert het elke 2 jaar een groot project waarbij pianoconcerten uitgevoerd worden. Zo werden al zestig concerten gegeven waarbij pianostukken van Bach, Mozart, Debussy, Brahms, Bartok, Beethoven, Liszt, Chopin, Rachmaninov, Prokofjev en vele andere copmponisten de revu passeerden.

Het concert vindt plaats in de Witte Kerk op de Kampstraat 8 te Baarn, waar een schitterende Steinway concertvleugel staat. Er zijn slechts 100 plaatsen dus reserveer snel op www.scarbomusica.nl/bespreking.php of telefonisch op 035-5380827.

De toegangsprijs is € 15 euro, of € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie