De boekentip bij boekhandel De Boer in Baarn
De boekentip bij boekhandel De Boer in Baarn Jaap Vermeiden

Liefde voor natuur begint in de tuin of het parkKindervogelboek De tuin van Jacob en Thomas, een boek boordevol verhaaltjes en weetje

1 april 2019 om 14:03 Nieuws Deel je nieuws

Onlangs is het kindervogelboek De tuin van Jacob en Thomas verschenen. Een boek vol verhaaltjes en weetjes over vogels. Het speelt zich af in de tuin van Jacob en Thomas.

Het boek is een familieproject geworden, vertelt de schrijver Jaap Vermeiden. Van jongs af aan heeft Vermeiden zijn zoontjes liefde voor natuur in het algemeen en voor vogels in het bijzonder proberen bij te brengen, zoals zijn vader dat bij hem deed. De tuin of het park is toch het eerste ‘natuur’ wat kinderen ervaren. En nieuwsgierig als kinderen zijn, valt er zoveel te zien en te leren als je goed kijkt.

De wijze waarop vogels zich in te tuin openbaren en de gebeurtenissen met vogels die zich vaak herhaalden, transformeerden in verhaaltjes die Vermeiden afgelopen jaar heeft opgeschreven. Zijn tante en kunstenares Trudie Vrolijk heeft de illustraties verzorgd. En toen zijn oom Beno Kamp amateur-vogelfotograaf bleek te zijn, heeft Vermeiden de weetjes kunnen voorzien van zijn prachtige vogelfoto’s.

Met De tuin van Jacob en Thomas wil schrijver Jaap Vermeiden de voorliefde voor natuur in het algemeen en voor vogels in het bijzonder stimuleren. In het boek vindt u typische lenteonderwerpen, zoals verliefde tuinvogels, nest-bouwende en nestelende vogels, eieren van tuinvogels en tuinrovers. Het boek is bedoeld voor nieuwsgierige vogel-Aagjes van 4-9 jaar. Maar is ook heel interessant gebleken voor hun voorlezers!

Inmiddels heeft Vermeiden ook educatieve vogelpresentaties gegeven op enkele basisscholen.

Het boek is verkrijgbaar bij Librisboekhandel Den Boer.
Meer informatie over het boek en de activiteiten rondom het boek vindt u op tuinvanjacobenthomas.nl.

Boekprijs: €17,95 (62 pagina’s)
ISBN: 97890828770 0 7

De nestelende houtduif
Het boek De tuin van Jacob en Thomas
De tuinrovers
De huismussen en het heggenmusje
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie