Open dag van NVM ook in Baarn

29 maart 2019 om 06:54 lokaal

advertorial

BAARN Op zoek naar een woning? Doe dan mee aan de NVM Open Huizen Dag. Op zaterdag 30 maart kan je vrijblijvend en laagdrempelig meerdere huizen bezichtigen. En wie weet vind je zo je droomhuis. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Het is op 30 maart alweer de 22e editie van de NVM Open Huizen Dag waar de Baarnse Makelaars Bos, Floor, Van Hardeveld, Prins en Rigter aan meedoen. Het blijft een groot succes, niet alleen door de vele verkopers die hun woning openstellen voor bezichtiging, maar ook omdat de deelnemers - verkopers en zoekende kopers - sneller tot een transactie komen.

Dit jaar openen landelijk weer duizenden woningen tussen 11.00 en 15.00 uur hun deuren. In Baarn doen ca 33 woningen mee aldus Hugo Vries van Bos Makelaardij. Op de woningsite funda.nl staat welke huizen deelnemen. Vervolgens kun je een route uitstippelen en op een laagdrempelige manier meerdere huizen op één dag zonder afspraak bezichtigen.

Je kunt de sfeer opsnuiven en de buurt verkennen. Het is vaak een hele gezellige dag. En daarna kun je het sfeervolle centrum van Baarn bezoeken voor het nuttigen van een kopje koffie of een andere versnapering.

AANJAGER Omdat de markt overspannen is met relatief weinig woningaanbod, verwachten we iets minder deelnemende huizen, maar wel meer bezoekers per huis. Bovendien werkt de NVM Open Huizen Dag in de weken ervoor als aanjager. Als je al een huis op het oog hebt, wil je natuurlijk niet concurreren met kopers die op de open dag verliefd worden op een woning. Vandaar dat er een lichte stijging is van verkopen net voor de NVM Open Huizen Dag.

NVM TIPS VOOR KOPERS Hugo Vries van Bos Makelaardij heeft een aantal tips voor bezoekers van de NVM Open Huizen Dag:

- Ga het liefst voor de Open Dag langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen.

- Zet je wensen op een rij: waar moet je droomhuis aan voldoen?

- Neem contact op met een Baarnse NVM-makelaar voor een waardebepaling van je huidige woning zodat je weet hoe ver de financiële poolstok rijkt. Dan kun je op 30 maart gericht zoeken naar een geschikte woning.

- Heb je een huis op het oog? Laat je dan deskundig adviseren in het aankooptraject.

Hugo Vries: ,,Wij denken als Baarnse makelaars dat gezien de huidige goede woningmarkt - geholpen door de lage rentestand wat de betaalbaarheid van de woningen ten goede komt - dit een gunstig koopmoment is om de Baarnse woningen te komen bekijken. Er is voor gekozen om ook woningen die net op de markt zijn mee te laten doen zodat er een optimale keuze zal zijn in de te bezoeken panden. De verkopers kijken er naar uit om je in een informele sfeer te mogen ontvangen in hun woning en hun ervaringen te mogen delen. Wij verwachten dan ook dat de NVM Open Huizen Dag in Baarn wederom een groot succes zal worden en wensen je veel kijkplezier!"

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie