Twee capoeiristas spelen capoeira in een 'roda' (kring)
Twee capoeiristas spelen capoeira in een 'roda' (kring) Grupo Capoeira Brasil

CAPOEIRA IN BAARN

26 maart 2019 om 19:36 Sport/sport Deel je nieuws

Capoeira is een populaire Braziliaanse dans-vechtsport. De oorsprong van capoeira ligt in de 17e eeuw bij de Afrikaanse slaven op de plantages in Brazilië. Het combineert souplesse, gevecht, acrobatiek en muziek. Vanuit de kring, roda genoemd, worden de twee spelers in de kring aangemoedigd door opzwepende traditionele muziek. Met capoeira speel je het soepele spel van schijnbewegingen, aanvallen en verdedigingen. 

Het doel is om met de hele groep een positieve energieke sfeer op te roepen waar alle spelers zich van hun beste kant kunnen laten zien. Je voelt je deel van de groep als je het spel speelt. Als individu, werk je aan je eigen vaardigheden. Met capoeira zul je je grenzen verleggen in conditie, kracht, lenigheid en energie. Je hoeft niet heel lenig of fit te zijn om te beginnen. Met instrutora Cigana (spreek uit Sikana) kan iedereen capoeira leren. Fit, lenig en sterk word je dan vanzelf.

In capoeira draait het niet om het winnen van een spel, het gaat erom plezier te hebben en een mooi spel te spelen. Bijzonder aan capoeira zijn de onvoorspelbare, spectaculaire, muzikale en ritmische aspecten. In het begin lijken de bewegingen van capoeira onmogelijk en moeilijk, maar al na een paar lessen merk je dat deze bewegingen haalbaar zijn en dat óók jij ze kan leren. Dat is telkens weer een mooie overwinning op jezelf. 

Onze groep Grupo Capoeira Brasil is opgericht in 1989 in Brazilië door drie vrienden: Mestre Paulâo Ceará, Mestre Paulinho Sabiá en Mestre Boneco. Tegenwoordig worden er lessen gegeven door heel Europa in Nederland en nu óók dus in Baarn.

Bij MD Fight Academy kun je door middel van twee gratis proeflessen kennis maken met capoeira. Kom langs of stuur een maar naar capoeira@mdfa-bjj.nl. We trainen elke ZATERDAG VAN 11:45 TOT 13:15 IN GYMZAAL DE SPOORSLAG (SPOORSTRAAT 5) IN BAARN.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie