De Baarnse kampioenen direct na afloop van de wedstrijd in Soest gisteren.
De Baarnse kampioenen direct na afloop van de wedstrijd in Soest gisteren. Roeland de Bruyn

Titel komt Baarnse handballers toe

19 maart 2019 om 09:57 Sport/sport

BAARN Een wedstrijd voor het einde van het zaalhandbalseizoen hebben de heren van HCLB de titel in de eerste klasse bemachtigd. Eemland 1 werd in een sfeervolle maar niet hoogstaande kampioenswedstrijd met 28-37 verslagen.

Waren het de zenuwen voor een kampioensduel die de Baarnaars parten speelden, of was onderschatting de oorzaak van het zwakke begin tegen de hekkensluiter in de eerste klasse? Yourlease Eemland 3 maakte het HCLB knap moeilijk gistermiddag in sporthal Beukendal in Soest. De combinatieclub (de herenafdelingen van het Amersfoortse Fidelitas en het Soester BDC) kwam snel op een 3-1 voorsprong. En het werd ook nog 6-2. Bij HCLB lukte er weinig. Het ervaren team grossierde in balverlies en keeper Wiegert van de Hoef moest teveel ballen uit het net halen. Dat hoefde hij overigens niet na een strafworp, die hij knap keerde. De meegereisde supporters uit Baarn hadden in de gaten dat hun steun gewenst was en schreeuwden de Baarnse handballers naar meer daadkracht. Het had effect. De ploeg herpakte zich en kwam met nog acht minuten op de klok in de eerste helft op gelijke hoogte (9-9). Nog een versnelling hoger liep HCLB uit naar een ruststand van 11-18. Het was de bedoeling om die lijn voort te zetten in de tweede helft. Aanvankelijk lukte dat. Vooral de opbouwers Jos Roest en Mark Roest kregen veel ruimte en profiteerden daar goed van. Mourad Belhaci scoorde meermalen uit een tegenaanval. Maar gedurende de tweede helft kwam toch de klad weer in het spel. In de slotfase stelde HCLB weer orde op zaken en produceerde toch nog een respectabele eindstand. Concurrent Leusden verloor dit weekend en is uit zicht. Direct na de wedstrijd werd een voorschot op het kampioensfeest genomen, dat in De Trits en bij het Grieks restaurant in Baarn werd voortgezet. Ze gaan nu wél de uitdaging aan in de hoofdklasse, vertelt trainer-speler Mark Roest. Nu kan het nog, concludeerden de routiniers na een goed gesprek over wel of niet promoveren. Ze nemen de langere reistijden op de koop toe en zijn ambitieus. Roest: "We gaan kijken hoe ver we kunnen komen."